Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Solskjærs elever blir for små mot Stabæk

Ingebrigt jubler for historisk billettsalg til treningskamp.

PÅ BESØK I NORGE: Ole Gunnar Solskjær har tatt med Manchester United-reservene til Norge. I kveld trener de i Fornebu Arena, og i morgen formiddag spiller de treningskamp mot Stabæk.  Foto:  Keith Hammett/Dagbladet
PÅ BESØK I NORGE: Ole Gunnar Solskjær har tatt med Manchester United-reservene til Norge. I kveld trener de i Fornebu Arena, og i morgen formiddag spiller de treningskamp mot Stabæk. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I 2008 måtte Rosenborg nøye seg med 1-1 da de møtte Manchester Uniteds reservelag på treningsanlegget Carrington.

I morgen formiddag er det Stabæk som skal måle krefter med Ole Gunnar Solskjærs elever i Telenor Arena.

Ingebrigt Steen Jensen forventer at bæringene viser seg et par hakk bedre enn Uniteds nest beste, som på grunn av førstelagets kamp mot Arsenal samme dag ikke stiller like slagkraftige som de ellers kunne gjort.

- Jeg synes vi bør slå dem. Jeg kjenner ikke styrken til reservelaget deres, det kan hende jeg undervurderer dem. Men en norsk tippeligaklubb som kjemper i toppen bør slå talentlaget til United. Vi er litt tynne bakover og har bare tre friske «definerte» forsvarsspillere. Høiland, Stenvoll og Flittie Onstad må stå over. Men framover ser det kjempebra ut, sier han til Dagbladet.

- Skyhøyt billettsalg
Ifølge united.no blir de største profilene i Solskjærs tropp mannen som startet sesongen som sir Alex Fergusons førstevalg mellom stengene, Ben Foster, den franske driblefanten Gabriel Obertan og mannen som allerede har fått en slags kultstatus blant den engelske fansen - Mame Biram Diouf. 

I tillegg kommer vår egen spissjuvel Joshua King.

Det, selvsagt i kombinasjon med en viss herremann ved navn Ole Gunnar Solskjær, er like fullt mer enn nok til å trekke publikum til Fornebu.

- Billettslaget er skyhøyt over alle forventninger. Det er grunn til å tro at det blir rundt 10 000 mennesker. Det er fullstendig over alle forventinger.

- Bedre besøkt enn en vanlig tippeligakamp, altså?

- 9600 var snittet vårt i fjor. Det forteller kanskje at fotballarena med tak over hodet ikke er så dumt likevel. Og det sier en del om interessen for Manchester United. De har sin egen seksjon på tribunen der det er solgt bra med billetter, men den store haugen av billetter er solgt på Stabæk-seksjonene, omtrent tre fjerdedeler. Så dette blir ikke som Lyn - Liverpool eller Vålerenga - Liverpool, der 90 prosent holder med det engelske laget. Det kan selvfølgelig hende det sitter en del United-supportere på de nøytrale plassene. Men hvis Stabæk og United har like mange supportere er det en historisk begivenhet i Norge, sier han.

Håper på storfint besøk
Steen Jensen håper besøket fra Solskjær-reservene bare blir starten på noe enda større.

- Det betyr mye for oss at United i det hele tatt kommer. Vi skal gjøre vårt ytterste for at de skal føle de har hatt en fin tur, med en god mottakelse, gode kampforhold, bra bane, bra publikum og trøkk. Vi ønsker å etablere oss som et mulig sted å besøke i vinterperioden for store klubber, sier Ingebrigt Steen Jensen.

PS! Solskjær & co har i dag åpen trening i Telenor Arena kl. 19.

FORVENTER 10 000 TILSKUERE: Men Ingebrigt Steen Jensen tror ikke United-fansen vil være i flertall på Fornebu.    Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
FORVENTER 10 000 TILSKUERE: Men Ingebrigt Steen Jensen tror ikke United-fansen vil være i flertall på Fornebu. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!