Tror spillersalg kan snu trenden i Lyn

- Kan bli mer sammensveiset.

MER SAMMENSVEISET: Lyn-trener Kent Bergersen tror spillergruppa i Lyn kan bli mer sammensveiset av alle salgene i sommer.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
MER SAMMENSVEISET: Lyn-trener Kent Bergersen tror spillergruppa i Lyn kan bli mer sammensveiset av alle salgene i sommer.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

Lyn Oslo-trener Kent Bergersen skulle gjerne ha sett at noen av salgene i sommer var unngått. Men samtidig tror han salgene kan bidra til å snu den vonde trenden.

- Hadde det vært sånn at vi gjorde det bra i serien, så hadde det vært mye verre å selge unna spillere. Men vi har jo slitt med å vinne kamper, sier Bergersen til NTB.

Torsdag ble nok en formspiller solgt. Theodor Elmar Bjarnason går til IFK Göteborg i Allsvenskan.

- Han er en god spiller som vi i utgangspunktet skulle ønske kunne fortsette hos oss. Men vi kan bli mer sammensveiset av salgene. Spillerne som er igjen kan dra lasset og heve oss mer. Det kan gjøre at kamper bikker vår vei igjen, sier Bergersen.

I tillegg til Bjarnason har keeper Johan Dahlin, Lucas Pratto, Christian Brink, Petter Furuseth og Kenny Stamatoupolous forsvunnet fra Lyn i sommer.

- Det er klart det merkes. Men vi må prøve å få de andre spillerne til å ta ansvaret som de spillerne har hatt tidligere, sier Bergersen.

Bjarnason kom til Lyn fra Celtic i 2008. Siden er det blitt 46 kamper for Oslo-klubben.

- Det er veldig trist for meg å forlate Lyn i den situasjonen klubben er i, men dette er det beste for Lyn og det er det beste for meg nå, sier Bjarnason til lyn.no.


- Klubben er avhengig av å selge spillere ettersom man jo er i en veldig vanskelig økonomisk situasjon, og IFK kom med et tilbud Lyn aksepterte. Derfor er dette en vinn-vinn situasjon, sier Bjarnason.

Islendingen har bundet seg til IFK Göteborg i tre og et halvt år.

(NTB)

SOLGT: Theodor Elmar Bjarnason er foreløpig siste mann ut portene på Ullevaal Stadion denne sommeren.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SOLGT: Theodor Elmar Bjarnason er foreløpig siste mann ut portene på Ullevaal Stadion denne sommeren. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer