Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Stensbøl presser små- forbund

Flere små særforbund går nå for Kjell O. Kran som ny idrettspresident. Mektige norske idrettsledere mener disse egentlig støtter Jan Jensen, men ikke tør si det fordi de frykter straff fra Bjørge Stensbøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En vill og usannsynlig teori, sier Stensbøl.

Blant de 164 tingdelegatene er det en utbredt oppfatning at Stensbøl og Jan Jensen har et dårlig forhold og ikke kan fungere sammen som Olympiatopp-sjef og idrettspresident.

- Jeg stiller meg uforstående til de som påstår at Jan og jeg har et dårlig forhold, sier Stensbøl.

Vil hemmeligholde

Men uansett: Dagbladet har de siste dagene snakket med nesten alle de 164 tingdelegatene som i morgen reiser til Ålesund og Idrettstinget. Mest overraskende er en stor andel små særforbund som påstår de gir sin stemme til presidentkandidat Kjell O. Kran.

President i vektløfterforbundet, Tryggve Duun, bekrefter at forholdet mellom Jensen og Stensbøl har vært diskutert blant småforbundene.

- Selv om vi prøver å holde folks meninger om hverandre utenfor valget, reflekterer man jo over det man får høre. Vi kjenner jo til den diskusjonen som har vært mellom de to.

Duun har bestemt seg for å hemmeligholde hvem han skal stemme på i frykt for å «legge seg ut» med noen av kandidatene. Fra uavhengige tingdelegater på idrettskretsnivå - også flere kretsledere - blir det hevdet at de fattige småforbundene bløffer på seg Kran, men gir sin stemme til Jensen ved det hemmelige valget søndag.

I frykt for at Kran vinner, tør de nemlig ikke støtte Jensen på forhånd - på grunn av den antatte fiendtligheten mellom Stensbøl og Jensen. Slik sikrer de seg mot å bli fratatt øremerkede tilskudd fra Olympiatoppen og Bjørge Stensbøl. Ingen vil stå fram med navn.

- Vi driver med toppidrett, ikke torpedovirksomhet, sier Stensbøl.

Skitten valgkamp

Han avviser fullstendig dårlig samarbeidsklima med Jensen.

- Vi er byråkrater og forholder oss til den presidenten som blir valgt.

Han ser ikke bort fra at dette er et forsøk på å drive valgkamp på skitne premisser. En reell valgkamp mellom Jensen og Kran har ikke eksistert på grunn av Krans pressede tidsskjema.

- Jeg håper ikke vi dras inn i valgkampen ved at slik info plantes, sier Stensbøl.