<strong>ANY GIVEN SATURDAY:</strong> Petter Veland skulle gjerne vært flue på veggen i Atletico-garderoben da Diego Simeone vartet opp med sin pep-talk i pausen. - Er ordene like velvalgte, og like ladet med engasjement, som jeg tror er - så kommer den til å gå som en farsott verden over. Det blir litt som Al Pacino i «Any Given Sunday» - bare at dette ikke er på film. Dette er virkeligheten, sier han. Foto: NTB Scanpix
ANY GIVEN SATURDAY: Petter Veland skulle gjerne vært flue på veggen i Atletico-garderoben da Diego Simeone vartet opp med sin pep-talk i pausen. - Er ordene like velvalgte, og like ladet med engasjement, som jeg tror er - så kommer den til å gå som en farsott verden over. Det blir litt som Al Pacino i «Any Given Sunday» - bare at dette ikke er på film. Dette er virkeligheten, sier han. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tror suksess-manageren vartet opp med et realt «Pacino-øyeblikk» i pausen

- Håper noen vippa Iphonen ut av lomma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 90 intense og nervepirrende minutter på Nou Camp i går kveld, var det Atletico Madrid som kunne slippe jubelen løs. 1-1 holdt til 90 poeng og tabelltopp - lagets første ligatriumf på 18 år.

Barcelona hadde initiativet i store deler av kampen, men i fem minutter rett etter pause kjørte Atletico rundt de seiersvante verdensstjernene. Det kulminerte i Diego Godins utlikning, og det var nok.

«Any Given Sunday» Den viljen Madrid-laget viste etter hvilen imponerte Cmores ekspert Petter Veland stort. Han sier til Dagbladet at han gjerne skulle vært flue på veggen for å høre manager Diego Simeones pauseprat og trekker paralleller til en ikke helt ukjent skuespiller.

- Jeg skulle så gjerne likt å visst hva som ble sagt i den garderoben i pausen. Jeg håper så inderlig at det er en eller annen i støtteapparatet som har vippa Iphonen ut av lomma og publiserer den på nettet, sier han til Dagbladet.

- Er ordene like velvalgte, og like ladet med engasjement, som jeg tror er - så kommer den til å gå som en farsott verden over. Det blir litt som Al Pacino i «Any Given Sunday» - bare at dette ikke er på film. Dette er virkeligheten.

Du kan se orginalen her.

- Har ikke sett maken Men det var aldri gitt at det var Atletico som skulle trekke det lengste strået. I den første omgangen kom knekkene på rekke og rad.

Først måtte Diego Costa gå av banen med det som så ut som en strekk, før Arda Turan hinket av bare minutter senere. Begge oppløst i tårer - vel vitende om at dette var den viktigste kampen så langt i deres karriere.

Da Alexis Sanchez satte inn 1-0 etter en drøy halvtime trodde nok de fleste at løpet var kjørt, men ikke Atletico. Veland lar seg imponere.

- Det som imponerer meg mest er den mentale styrken de viser. De 90 minuttene i dag oppsummerer Atletico som klubb og tiden under Simeone på en perfekt måte. Etter pause kommer de ut med en «guts», en vilje og en innstilling jeg ikke har sett maken til. I de fem minuttene etter hvilen beleirer de et Barcelona-lag som der og da var seriemestere og skal være fulle av selvtillit, sier han.

Målscorer Godin snakket i de samme banene da han etter kampen snakket med pressen.

- Vi har kjempet gjennom hele sesongen. Vi følte presset i dag, og det var mye som gikk imot oss. Men treneren sa at vi bare skulle være selvsikre og tro på oss selv, at da ville målet komme, sier Diego Godin ifølge BBC.

Atletico kan ta dobbelen Men selv om Atletico i dag kunne feire seriemesterskapet er ikke sesongen over av den grunn. Neste lørdag venter nemlig nok en storkamp - byrival Real Madrid er nemlig motstander i Champions League-finalen.

Og skal vi tro Carlo Ancelotti er Cristiano Ronaldo med selv om han hadde føling med en skade på oppvarmingen i går.

Veland mener Atletico går inn i kampen som «underdogs» og at det kan gagne Simeones gutter.

- Dersom han treffer med kampplanen, og Real ikke har en topp dag, kommer de bare til å flyte videre og ta den tittelen også. Jeg hadde før dagens kamp en klar oppfatning om at de enten vinner eller taper begge disse kampene. Det mentale i fotball er så viktig, sier han

Likevel, Veland er rimelig sikker på at Simeone ikke vil la laget sitt slappe av. Det er nemlig ikke helt hans stil.

- Jeg tror han kommer til å si til dem «nåde den som tar dette som en bonuskamp». Han kommer til å snakke om Real-kampen som den viktigste i sesongen, for her skal ikke skuldrene senkes, sier Veland.

Martino er ferdig Argentinske Martino tok over for nylig avdøde Tito Vilanova før sesongen, men har ikke vært noen suksess på Camp Nou. Nå er hans tid omme.

<strong>MULIG DOBBEL:</strong> Petter Veland tror fort at Atletico kan ta knekken på Real Madrid i neste lørdags Champions League-finale.Foto: AFP PHOTO/ QUIQUE GARCIA / NTB Scanpix
MULIG DOBBEL: Petter Veland tror fort at Atletico kan ta knekken på Real Madrid i neste lørdags Champions League-finale.Foto: AFP PHOTO/ QUIQUE GARCIA / NTB Scanpix Vis mer

- Vi er blitt enige om at jeg ikke fortsetter neste sesong. Det har vært en ære å trene laget, og jeg ber fansen om unnskyldning for at vi ikke oppnådde målene våre, sa Martino etter lørdagens kamp.

Martino har delvis gått bort fra Barcas fotball med mye ballinnehav til fordel for en mer direkte stil og det har ikke vært populært blant fansen.

Det har lenge virket klart at Martino ville vært ferdig uansett om klubben vant serien eller ikke, og flere spanske medier har skrevet at tidligere Barca-helt Luis Enrique på det nærmeste er klar som erstatter.

Han bekreftet fredag at han gir seg i Celta Vigo.

Barca ble nummer to i La Liga, tre poeng bak den overraskende vinneren Atlético Madrid.

<strong>UT:</strong> Det ble med én sesong for Tata Martino i Barcelona. Lørdag kveld annonserte han etter seriefinalen at han ikke blir å finne i sjefsstolen på Camp Nou neste sesong. Foto: FP PHOTO/ LLUIS GENE/NTB Scanpix
UT: Det ble med én sesong for Tata Martino i Barcelona. Lørdag kveld annonserte han etter seriefinalen at han ikke blir å finne i sjefsstolen på Camp Nou neste sesong. Foto: FP PHOTO/ LLUIS GENE/NTB Scanpix Vis mer
<strong>SKADET:</strong> Diego Costa måtte ut med skade etter et snaut kvarter i lørdagens kamp. Nå krysser samtlige med Atletico-tilhørighet fingrene for at stjernespissen blir klar til Champions League-finalen. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE
SKADET: Diego Costa måtte ut med skade etter et snaut kvarter i lørdagens kamp. Nå krysser samtlige med Atletico-tilhørighet fingrene for at stjernespissen blir klar til Champions League-finalen. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer