NUMMER TO: Alexander Kristoff fikk aldri muligheten til å spurte om seieren i Kuurne-Brussel-Kuurne. Samarbeidet i feltet var for dårlig til at Jasper Stuyven kunne bli hentet. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
NUMMER TO: Alexander Kristoff fikk aldri muligheten til å spurte om seieren i Kuurne-Brussel-Kuurne. Samarbeidet i feltet var for dårlig til at Jasper Stuyven kunne bli hentet. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Tror suksessen kan ha felt Kristoffs seierssjanser

- De andre lagene ville nok at Katusha skulle dra.

(procycling.no): Alexander Kristoff var favoritt til å vinne Kuurne-Brussel-Kuurne, men kunne gjøre lite med Jasper Stuyven.

Belgieren dro nytte av det harde rittet og angrep fra en ledergruppe med snaut 20 kilometer igjen.

I feltet bak ble aldri samarbeidet ideelt, og Stuyven holdt avstanden alene i tet.

På slutten tok feltet kraftig innpå, men det var for sent. Over målstreken skilte det 17 sekunder mellom Stuyven og Kristoff, som vant spurten i gruppen bak.

Les også: Ung belgier vant på hjemmebane

- Ventet på Katusha
Den svenske Eurosport-kommentatoren Roberto Vacchi tror den labre samarbeidsviljen de siste to milene kan ha vært et resultat av Kristoffs gode sesongåpning.

- Det finnes det muligheter for. Det som er trist med TV-sendingen er at vi knapt fikk sett feltet de siste 15 kilometerne, sier Vacchi til procycling.no.

- Det er litt synd, for det hadde vært kult å se hvem som jobbet og hvordan det gikk til. Jeg kan tenke meg at de andre lagene ville at Katusha skulle dra, med tanke på den formen Kristoff har vist.

Katusha og Cofidis satt tidlig frem én rytter i jakten på de foran, men ingen av lagene virket til å ha særlig med krefter.

Litt senere forsøkte også Lotto Soudal å hjelpe med noen mann, men virket ikke til å bidra helhjertet hele veien.

- Debusschere får stryk av Kristoff ti av ti ganger i en spurt. Om de hadde kjørt inn Stuyven, hadde Kristoff vunnet. De ville nok at Katusha skulle bruke opp sine ryttere.

Kunne kjørt inn vinneren
På slutten var sågar Ag2r helt fremme i feltet, for å hjelpe Maxime Daniel som til slutt ble nummer tolv.

- Det burde vært andre lag der fremme. Men de ønsket nok at Katusha skulle ta ansvar. I en spurt var jo Kristoff storfavoritt selv om han slet litt underveis. Når han er med, er han favoritt, og det viste han i spurten. Det er ikke umulig at de andre lagene ventet på Katusha.

Alexander Kristoff fortalte procycling.no etter rittet at de fleste i feltet allerede var godt slitne da de jaktet Stuyven mot slutten.

Les mer: - Det er en liten bekymring

Nordmannens lagkamerater hadde heller ikke kreftene til å bringe sin spurter i best mulig posisjon.

- Det er tidlig på året, og det er ikke så mange som har kjørt så mye hardt. Det var et tøft ritt, men mye vind. Mest sannsynlig var alle helt ferdig. Stuyven kjøre også fort, han kjørte jo fra de som jaktet nærmeste. Men om feltet hadde samarbeidet, tror jeg de hadde kjørt ham inn, sier Vacchi.

Med helgens 101.-plass og andreplass, klarte ikke Kristoff å plusse på seierskontoen som allerede teller fem denne sesongen.

I Omloop Het Nieuwsblad ble han først påkjørt bakfra for deretter å bli hindret av velt.

I Kuurne-Brussel-Kuurne satt han litt for ofte på feil sted, men kjempet seg alltid tilbake og vant spurten om andreplassen.

- Man kan ikke vinne alt
Vacchi tror fjorårets Flandern rundt-vinner fortsatt har en del å gå på før det virkelig smeller i andre halvdel av mars og starten av april.

- Han har jo faktisk konkurrert ganske mye allerede. Han kan ikke holde toppformen hele tiden. Han så ikke superfresh da jeg så ham i dag og han havnet mye på mellomhold. Likevel vinner han spurten. Han må nok roe litt ned før klassikerne for å komme i toppform. Det finnes mye viktigere ritt enn dette.

- Dette er sykkel, og man kan ikke vinne alt. Det er ikke mulig. Man kan ikke ha flaks hver gang.

Kristoffs lagkamerater i Katusha var ikke overbevisende på veien mot Kuurne, og satt sjeldent plassert i nærheten av sin kaptein da det trengtes som mest.

Ikke noe fare, skal vi tror den rutinerte kommentatoren.

- Man vet ikke helt hva som har hendt, det er vanskelig å ha full oversikt i klassikerne. Men de har et bra lag. I tillegg har de smart noen folk til de viktigste rittet. Det er nok ingen fare.

Av rytterne som skal hjelpe Kristoff i klassikerne var spesielt Jacopo Guarnieri savnet i helgen. Den sterke italieneren linker opp med Kristoff igjen i Paris-Nice.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!