Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror Svennis vil trene Sverige

Sier kompis og tidligere assistent Tord Grip.

- TROR SVENNIS VIL: Sven-Göran Erikssons venn og tidligere assistent Tord Grip (t.v.) tror Svennis kan tenke seg å trene Sveriges landslag, men tør ikke svare på om det kan skje allerede nå. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
- TROR SVENNIS VIL: Sven-Göran Erikssons venn og tidligere assistent Tord Grip (t.v.) tror Svennis kan tenke seg å trene Sveriges landslag, men tør ikke svare på om det kan skje allerede nå. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): 110 000 lesere stemte på hvem som bør ta over landslaget etter Lars Lagerbäck hos Aftonbladet i går. Over halvparten ønsker seg Sven-Göran Eriksson (61).

Og Svennis' gode venn og tidligere assistent Tord Grip sier til Expressen at han tror Eriksson kan tenke seg å lede landslaget.

- Jeg vet ikke hvordan klausulen hans i Notts County ser ut, eller om han har noen i det hele tatt. Men jeg tror sikkert at han kunne tenke seg det, det tror jeg. Så får vi se om det er rett tidspunkt akkurat nå, det vet jo ikke jeg. Det får du nok spørre ham om, sier Grip.

- På vei bort
Nettopp det forsøkte Aftonbladet å gjøre i går. Det vil si, de forsøkte å spørre Svennis om hvordan han ser på at folket ønsker seg ham som ny sjef.

— Det kan jeg ikke kommentere, sa Svennis til avisa etter å ha sett sitt Notts County spille 2-2 mot Torquay.

Sven-Göran Eriksson er sportsdirektør i Division Two-klubben. En kilde nær klubben hevdet overfor News of the World i går at svensken er på vei bort fra jobben, da han har funnet ut at den ikke var som han så for seg.

Svennis avviser imidlertid disse påstandene overfor Daily Mail.

Dyr mann
Så spørs det om det er realistisk for det svenske fotballforbundet å hente «hjem» Svennis, som er vant til å få godt betalt.

- Det kan jeg ikke svare på. Men jeg er ikke overrasket over at han er favoritt, sier fotballpresident Lars-Åke Lagrell om Aftonbladets avstemming.

Lagrell sier han ikke vet hvilken støtte Svennis har i forbundsstyret. Men ifølge Aftonbladets opplysninger vil det svenske fotballforbundet uansett kartlegge hvilke økonomiske krav Eriksson eventuelt stiller, og om han i det hele tatt er interessert i jobben.

Jan Jönsson, Erik Hamrén, Hans Backe, Trond Sollied og Åge Hareide er andre som er nevnt som kandidater. Alle er nåværende eller tidligere trenere i den norske Tippeligaen.

Aftonbladet mener å vite at det først og fremst står mellom Rosenborgs Hamrén og tidligere Stabæk-trener Backe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media