Tror sykkelsporten er på rett vei

Antidoping Norge mener problemene skyldes et holdningsproblem.

• Dagbladet.no tidligere i dag: Anders Solheim diskuterte meldeplikten med ungdomspolitiker Lars-Henrik Michelsen.

(Dagbladet.no): Antidoping Norges daglig leder Anders Solheim er på ferie.

Men sjøl på ferie er det umulig ikke å få med seg alt det utensportslige oppstyret som atter en gang har rammet Tour de France. Antallet juksemakere virker å være uendelig.

- Dette er et uttrykk for at sykkelsporten har et holdningsproblem. Det virker som om en del tror de ikke kan vinne uten doping, sier Solheim til Dagbladet.no.

- Tror det kan snu

Likevel ser han ikke bare mørkt på fortida til sykkelsporten, en sport som Dagbladets Tour de France-reporter mener er død.

- Det er ikke gjort på 1-2-3 å snu dette, men jeg tror det vil skje nå. Ikke det at vi får en dopfri sykkelsport i framtida, men jeg tror det vil bli færre saker - i hvert fall hvis vi opprettholder trykket, spår Solheim.

I motsetning til Tour de France-direktør Christian Prudhomme, som synes systemet er en fullkommen fiasko, tror han nå at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) omsider er på rett vei.

Tror sykkelsporten er på rett vei

- UCI har innsett alvoret

- Nå ser det endelig ut til at det trås til fra UCIs side, for å bruke et sykkeluttrykk. I tillegg er de under stort press fra kommersielle aktører, sier Solheim.

Han viser til skeptiske sponsorer og de tyske TV-kanalene som la ned sendingene sine.

- Kanskje er det akkurat dette som skal til, nemlig at det svir litt på pengepungen. Dette er et trykk vi må utnytte, det viser erfaringene fra Finland. Klarer vi det, tror jeg vi får en reinere sykkelsport i framtida.

• Hva tror du: Er sykkelsporten død - eller blir det bedre?

FORSIKTIG OPTIMIST: Antidoping Norges daglig leder Anders Solheim har ikke gitt opp sykkelsporten helt, sjøl om han mener den sliter med et holdningsproblem. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
FORSIKTIG OPTIMIST: Antidoping Norges daglig leder Anders Solheim har ikke gitt opp sykkelsporten helt, sjøl om han mener den sliter med et holdningsproblem. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer