- Tror Thioune er ferdig i Viking

Thioune viste fingeren til dommeren. I møter med klubben i dag.

 FERIE:  VIking vil ikke ta en avjørelse på hva de skal gjøre med urokråka Thioune før fotballferien er over.
Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
FERIE: VIking vil ikke ta en avjørelse på hva de skal gjøre med urokråka Thioune før fotballferien er over. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet):  Det var i gårsdagens cupkamp mellom Viking og Bryne episoden oppsto. Thioune viste fingeren til dommeren etter kampen og fikk rødt kort.

Viking varslet etterspill.

I dag har klubbledelsen vært i møtet med Thioune.

Sjokkert Direktør i Viking, Arne Larsen Økland, ga spilleren en mulighet til å fortelle hvordan han opplevde gårsdagens episode.

- Jeg har ikke lyst til å fortelle akkurat hva Makhtar har sagt, men han har fortalt sin versjon. Det er litt annerledes enn det dommeren fortalte i går, sier Økland til NRK.

Men Viking ser alvorlig på situasjonen, og det kommer til å bli en reaksjon i etterkant.

- Dette er en sak vi veldig gjerne skulle vært foruten. Episoden er ikke forenlig med det Viking ønsker å stå for, fortsetter Økland.

Økland bekrefter til NRK at de kan bryte kontrakten til Thioune.

- Ja, det finnes oppsigelsesklausuler i spillerkontraktene. Men jeg vil ikke relatere det til denne saken akkurat nå, sier han.

 STILLE:  Makhtar Thioune forlater rasende Brann Stadion etter sterke anklager mot dommer Svein-Erik Edvartsen. I dag har han også vært taus. 
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STILLE: Makhtar Thioune forlater rasende Brann Stadion etter sterke anklager mot dommer Svein-Erik Edvartsen. I dag har han også vært taus. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Viking avventer å gjøre noe i saken til fotballferien er over.

— Vi har ikke tatt noen beslutning om hva som skal skje i denne saken ennå. Nå avventer vi dommerrapporten, og vi må hente inn den informasjonen vi trenger for å få klarhet i hva som faktisk har skjedd, sier Økland til NTB.

I trøbbel før Det er ikke første gang Viking-spilleren har vært i trøbbel i år.  Viking straffet Makhtar Thioune med to kampers karantene i april, etter at senegaleseren beskyldte dommer Svein-Erik Edvartsen for rasisme etter tapet for Brann.

Viking-trener Kjell Jonevret hadde dratt på ferie da Dagbladet forsøkte å nå ham i dag, men han var ikke fornøyd med oppførselen til sin spiller:

- Jeg kan ikke forsvare slike dumheter. Nå skal jeg høre hva som egentlig skjedde, men om det stemmer er det utrolig tåpelig oppførsel. Thioune ligger ikke akkurat i pluss etter å ha vært utestengt i tre kamper denne sesongen, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Får sparken Sportssjef i Stavanger Aftenblad, Stig Nilssen, tror Thiounes dager i klubben er talte. I dag hadde han en kommentar hvor han skrev hvorfor spilleren må få sparken.

- Det er ingen tvil om at Thiounes oppførsel dokumenterer en total mangel på respekt overfor både klubb, lagkamerater, sponsorer og Vikings tilhengere. Ved å utføre handlinger som i Bergen, hvor han kom med rasismeanklager mot dommer Svein-Erik Edvartsen, og onsdagens finger mot dommerkvartetten, bryter Thioune alle regler for hvilken oppførsel som tolereres, skriver Nilssen i sin kommentar.