Tror Thor kan sykle for norsk Tour-lag om noen år

Treneren håper fortsatt.

I GRØNT FOR NORSK LAG? Thor Hushovd-trener Atle Kvålsvoll mener et norsk lag kan sykle i Tour de France i framtida. Foto: REUTERS
I GRØNT FOR NORSK LAG? Thor Hushovd-trener Atle Kvålsvoll mener et norsk lag kan sykle i Tour de France i framtida. Foto: REUTERSVis mer

Direkte 12.40: Dagbladet.no følger den 10. Tour de France-etappen

Atle Kvålsvoll har ikke helt lagt bort drømmen om at det en dag skal bli et profflag basert på norske ressurser i de store sykkelrittene, kanskje også i Tour de France.

- Jeg utelukker ikke at Thor (Hushovd) kan tenke seg å avslutte karrieren på et norsk lag. Han er 31 år nå, og det er helt opp til han selv å føle hvor langt fremover motivasjonen strekker seg. Fysisk er det mulig å henge med minst fem år til. Nå har han utvidet kontrakten sin med to nye år i Cervélo slik at han er knyttet til dem de tre neste sesongene. Etter det er det ingen som vet hva som skjer, sier Atle Kvålsvoll til Adresseavisen.

Det er flere ganger blitt lansert muligheter for et profflag på sykkel bygd ut fra norske interesser. Men det er få store aktører med nok finansielle muskler til å gå inn i sykling, særlig med sportens frynsete dopingrykte.

- Nå har det skjedd mye innen sykkelsporten hva bekjemping av dopingproblemet angår. Kanskje vil det bli mer aktuelt for noen med ressurser til det å gå inn på å sponse et lag. Men jeg tror det er helt avhengig av at Thor (Hushovd) er en del av det laget, sier Kvålsvoll.

(NTB)