Tror tippekommisjonæren har drevet ulovlig i mange år

- Mye tyder på omfattende straffbar virksomhet, skriver retten.

OMFATTENDE STRAFFBAR VIRKSOMHET: Tippekommisjonæren i Oslo ble i dag varetektsfengslet i to uker. Foto: Christian Monge Hugsted
OMFATTENDE STRAFFBAR VIRKSOMHET: Tippekommisjonæren i Oslo ble i dag varetektsfengslet i to uker. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tippekommisjonæren som ble pågrepet og siktet i Oslo i går, mistenkt for korrupsjon og bedrageri i forbindelse med kampfiksingssaken, ble i dag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Av rettens kjennelse fremgår det at siktede mistenkes for å ha drevet med ulovlig virksomhet over lang tid.

- Retten finner videre at vilkårene for varetektsfengsling er til stede etter straffeprosessloven § 184, jf. § 185, jf. § 171 nr. 2, idet det er nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis i saken. Mye tyder på at det dreier seg om en omfattende straffbar virksomhet gjennom mange år, står det blant annet i Oslo Tingretts kjennelse.

Fare for bevisforspillelse Mannen ble pågrepet samtidig som politiet gjennomførte en razzia i tippekiosken han eier og driver i Oslo sentrum, og politiet gjorde beslag både i kiosken og hjemme hos mannen.

Siktedes forsvarer Morten Furuholmen la ned påstand om løslatelse, men retten mener faren for bevisforspillelse er åpenbar, og gikk med på politiets begjæring om to ukers varetektsfengsling.

- Etterforskningen er foreløpig i en innledende fase. Det er mye informasjon, herunder transaksjoner og beslag, som skal gjennomgås. Noe av denne informasjonen er det strengt tatt ikke mulig å påvirke, men politiet må undersøke bakgrunnen for transaksjoner og få den nærmere forklaringen rundt en rekke forhold i saken, heter det i kjennelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer