Tror Tippeligaen kan tape 150 millioner om Brann blir borte

I morgen spilles årets dyreste kamp.

NERVEDRAMA: Marcus Pedersen fortvilte under den første kvalifiseringskampen mellom Brann og Mjøndalen. Den endte 1-1, noe som gir Mjøndalen det beste utgangspunktet før morgendagens returoppgjør. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
NERVEDRAMA: Marcus Pedersen fortvilte under den første kvalifiseringskampen mellom Brann og Mjøndalen. Den endte 1-1, noe som gir Mjøndalen det beste utgangspunktet før morgendagens returoppgjør. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da CMore sikret seg TV-rettighetene for de fire tippeligasesongene 2013-2016, betalte de i overkant av én milliard kroner for seks av åtte kamper. Avtalen ble underskrevet sommeren 2011, da styrkeforholdet i norsk toppfotball var noenlunde normalt:

De største publikumslagene preget Tippeligaen, mens de naturlige utfordrerne befant seg på nivået under.

Milliardbeløpet fordeles på alle klubbene etter ulike prinsipper. I løpet av det nærmeste halvannet året skal TV-avtalen for tidsrommet 2017-2020 ut på markedet. Eksperter Dagbladet har snakket med tror kanalene vil være mindre betalingsvillige dersom Brann ikke er en del av buffeten.

- Jeg vil anta at tippeligarettighetenes verdi synker mellom 30 og 50 millioner kroner for hver sesong Brann ikke er med, sier en kilde med meget god innsikt i rettighetsspillet.

- Helt bingo Ganger du det beløpet med fire sesonger, havner du rundt 150 millioner. Dette er altså det verst tenkelige Brann-scenarioet, der klubben ikke bare rykker ned - den makter ikke å komme seg opp igjen heller.

En annen aktør Dagbladet har snakket med ønsker verken å gå god for eller korrigere den summen, men sier:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer