Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror TV2 sender VM

TV2 er i ferd med å ombestemme seg når det gjelder fotball-VM neste år: - Jeg tror vi sender fra mesterskapet, sier Kåre Valebrokk. Også en norsk fotballavtale kommer i boks, mener TV2-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV2 holdt på å rive hele det nordiske fotball-VM-samarbeidet over ende et halvår før avspark i Asia.

Den svenske TV-sjefen Remi Nilsson ble forbannet på TV2, som plutselig hadde ombestemt seg og ville trekke seg fra et nordisk TV-samarbeid mellom NRK, TV2, Sveriges Television, TV4, Danmarks Radio, Dansk TV2 og telenor Plus.

- Det er lett for svenskene og danskene å bli sure! De har jo sine landslag med i turneringen. Det har ikke vi. Fotball-VM går dessuten på feil tidspunkt på døgnet, og det gir oss ikke seere. Også siden det går i juni/juli, når vi ikke får annonsører. Vi kunne egentlig ikke bli med på noe slikt. Men jeg tror det går i orden likevel. Vi blir med, sier Kåre Valebrokk til Dagbladet.

TV2 var under hardt press, og helomvendingen var nødvendig for å unngå ramaskrik mot tv-kanalen.

Mer fotball

- Avtalen er ikke i havn ennå, men dette er positive signaler fra toppen, sier en fornøyd sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Også den norske avtalen mellom NRK/TV2 på den ene siden og Fotballforbundet på den andre ser ut til å bli signert med det første:

- Vi kommer med fotball. Det er jeg sikker på, fortsetter Valebrokk, som ikke vil ha på seg at han er fotballinteressert.

- Selv om du nå får sett Start fra din hjemby tilbake i eliteserien igjen?

- Visste ikke at de hadde rykket opp engang, men jeg hører det går dårlig med dem økonomisk. Det er bedre at Start går konkurs enn at Brann gjør det.

- Hvorfor det?

- Vi har eierandel i Brann. Det har vi ikke i Start.

- Tør du dra på hytta på Sørlandet etter slike utspill?

- Å, ja da, det går nok bra.

Jeger uten treff

Det gjorde ikke årets villreinjakt på Hardangervidda. Jaktinteresserte Valebrokk var opptatt med TV2s høstlansering da jaktstarten gikk. Derfor leide han eget fly for å nå igjen jaktlaget morgen etter.

Men da flyet nærmet seg Briskevann, så han 12 hvite flekker foran hytta. Jaktlaget hadde felt hele kvoten før Valebrokk fikk på seg jaktdressen. Bare én kalv var igjen.

- Den lot jeg være, sier Valebrokk, som i stedet hygget seg med mye rødvin og gode kamerater på hytta.

Hele Norges coronakart