Jan Åge Fjørtoft om Erling Braut Haaland:

- Tror tysk presse kan snu

Jan Åge Fjørtoft (54) mener den tyske pressen kan bli krassere i kritikken mot Erling Braut Haaland (20) etter at han gikk målløs av banen for fjerde kamp på rad mot Eintracht Frankfurt.

Publisert
Sist oppdatert

Da Erling Braut Haaland trasket av banen etter 1-2-tapet mot Eintracht Frankfurt lørdag kveld, skjedde noe som svært sjeldent skjer med den unge nordmannen.

Etter å ha vært i fyr og flamme før landslagspausen, gikk han målløs av banen i alle de tre landskampene som Norge spilte forrige uke. Det betyr at han nå har spilt fire kamper uten å tegne seg på scoringslista.

Det tror Jan Åge Fjørtoft gir tysk presse vann på mølla.

- Jeg tror tysk presse nå kan snu litt. Jeg tror at Erling takler alt det som skjer rundt han nå godt, men det er klart det blir enklere for tysk presse å ta ham på ting, sier Fjørtoft i Viasats studio etter kampen.

Den tidligere Eintracht Frankfurt-spilleren fortsetter:

- Folk kan si at det blir for mye støy rundt han, og at han ikke scorer nok mål hvis dette fortsetter. Det blir prisen å betale når man skal ta over for «kong Messi» og «kong Ronaldo», sier han.

20-åringen fra Jæren har scoret 21 mål på 26 kamper i Bundesliga denne sesongen. Matchvinneren fra lørdagens kamp, Adrien Silva, står med 22 scoringer, mens Robert Lewandowski har scoret utrolige 35 mål.

Fjørtoft mener Borussia Dortmund må huske på hva Haaland har betydd for klubben.

- Det er jo han som har skutt de til den posisjonen de er i nå. Uten hans mål hadde det vært nedrykkskamp, men så hadde det sikkert vært en annen som hadde scoret noen av målene, sier Fjørtoft i studio.

Etter 21 minutter fikk Haaland en stor mulighet til å utlikne etter at Eintracht Frankfurt tok ledelsen. Jærbuen ble spilt igjennom, men med høyrebeinet satt han skuddet utenfor.

Ikke lenge etterpå ble han på ny spilt gjennom. Vanligvis så kliniske Haaland fikk ballen på åtte meter, men Frankfurts keeper vartet opp med en beinparade.

- Andre gigantiske muligheten han brenner, utbrøt Viasats Lars Tjærnås.

Få minutter etter hvilen fikk Haaland på ny en stor mulighet. Fra skrått hold fikk ikke nordmannen ordentlig dreis på avslutninga, og satte den til side for mål.

Dermed endte 20-åringen målløs av banen i kampen Borussia Dortmund etter alle solemerker ikke hadde råd til å tape.

Dortmund har nå sju poeng opp til Eintracht Frankfurt som ligger på fjerde plass - Den siste plassen som gir Champions League-plass neste sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer