KAN VINNE: Tyskland er en av storfavorittene i fotball-VM, men den norske landslagstreneren Even Pellerud er overbevist om at Norge kan slå dem. Svaret får vi i morgen kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KAN VINNE: Tyskland er en av storfavorittene i fotball-VM, men den norske landslagstreneren Even Pellerud er overbevist om at Norge kan slå dem. Svaret får vi i morgen kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Tror tyskerne er nervøse

Pellerud med stikk til motstanderne før gruppefinalen.

OTTAWA (Dagbladet): Landslagssjef Even Pellerud skamroste Tyskland på den offisielle FIFA-pressekonferansen før morgendagens gruppefinale i VM.

Tyskland VM-åpnet med kalassifre mot stakkars Elfenbenskysten. 10-0 sto det etter 90 minutter.

- De imponerte. Ingen tvil om det, sier Pellerud.

- Det blir en tøff kamp. Jeg tror det er en del nerver. Ikke bare hos oss, også hos dem, sier treneren, som på ingen måte er vetteskremt etter tyskernes målkalas i åpningskampen.

- Vi kan slå dem, sier han.

Ble imponert - Norsk kvinnefotball har en historie der det inngår tøffe kamper mot tyskerne de siste tiåra. Det er alltid tette oppgjør.

- Hva merket du deg i tyskernes kamp mot Elfenbenskysten?

- De imponerte. Det er klart. De er gode både fysisk, teknisk og taktisk. Og de er helt top level angrepsmessig, sier Pellerud.
Tatoverte finaledatoen Senest i EM for to år siden møttes lagene to ganger. Norge vant den første, tyskerne vant finalen, etter at Norge brant to straffer.

- Vi kjenner de norske veldig godt. De har en helt annen stil enn Elfenbenskysten, er sterkere i nærkampene og taktisk mye bedre, sier høyrekanten Simone Laudehr til NTB.

Likevel er hun ikke i tvil om strategien.

- Vi akter å dominere kampen, legger hun til.

Anja Mittag avgjorde EM-finalen på Friends Arena utenfor Stockholm for to år siden med sin første berøring etter at hun ble byttet inn.

- Alt gikk veldig fort. Plutselig var ballen foran føttene mine. Jeg trengte bare å skyve den inn, sier hun til NTB om den episoden.

Målet var så stort for henne at hun har fått datoen tatovert på armen: 28. juli 2013.

Frykter Norges spisser - Vi må være svært aggressive, robuste og kompakte, og vi må vinne duellene,  sier stjernespissen Celia Sasic.

- Vi vet at vi ikke kommer så lett til sjanser mot Norge som vi gjorde mot Elfenbenskysten, sier hun, og trekker fram de norske spissene Ada Hegerberg og Isabel Herlovsen som damene å stoppe.

Kampen spille klokka 22.00 norsk tid torsdag kveld.

Det laget som vinner vil toppe gruppe B og få den teoretisk sett letteste reisa videre i VM.

GIFTIG: Anja Mittag avgjorde da Tyskland slo Norge i EM-finalen for to år siden. Da ble hun så glad at hun tatoverte inn finaledatoen på armen. I morgen møtes Norge og Tyskland igjen - i VM i Canada. Kampen står om seieren i gruppe B. Foto: NTB Scanpix
GIFTIG: Anja Mittag avgjorde da Tyskland slo Norge i EM-finalen for to år siden. Da ble hun så glad at hun tatoverte inn finaledatoen på armen. I morgen møtes Norge og Tyskland igjen - i VM i Canada. Kampen står om seieren i gruppe B. Foto: NTB Scanpix Vis mer