- Tror Tyskland hjelper oss i natt

Og da vil tysklandsproff Vikingstad sende takke-sms.

• Målservice: Fra kl. 01.15 kan du følge utviklingen i Tyskland-Latvia på dagbladet.no/live

(Dagbladet.no): Etter mandagkveldens stygge norske tap for USA i ishockey-VM, er Norge avhengig av hjelp fra Tyskland for å nå kvartfinalen:

Vinner de mot Latvia i kampen som spilles fra kl. 01.15 natt til tirsdag, er Norge videre.

- Jeg tror egentlig Tyskland er bedre enn Latvia, og jeg regner med at de klarer dette, sier den skulderskadde tysklandsproffen Tore Vikingstad til Dagbladet.no.

Den rutinerte 32-åringen tror ikke det betyr noe at Tyskland ikke har mulighet til å gå videre fra mellomspillet, slik at de tilsynelatende ikke har noe å spille for.

- At de tapte så stygt for Canada i forrige kamp (1-10, journ.anm.), er en fordel for Norge. De har fått mye dritt i pressen hjemme, og nå vil de revansjere seg, forventer Vikingstad.

Foreløpig har han ikke sendt noen meldinger til tyske kollegaer, men han vurderer å gjøre det hvis Tyskland hjelper Norge til en historisk kvartfinale.

- Jeg får kanskje gjøre det da, ja, ler den blivende Hannover Scorpions-spilleren (har meldt overgang fra Düsseldorf-laget DEG Metro Stars).

HAR TRUA: Tore Vikingstad - som her spiller mot Latvia før VM, men som står over mesterskapet med skulderskade - tror Tyskland hjelper Norge i natt. Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK/REUTERS/SCANPIX
HAR TRUA: Tore Vikingstad - som her spiller mot Latvia før VM, men som står over mesterskapet med skulderskade - tror Tyskland hjelper Norge i natt. Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Men om han er optimist, er Norges manager Petter Salsten litt mer pessimistisk.

- Tyskland er vanligvis et bedre lag enn Latvia. Men liknende erfaring fra tidligere møter, der et av lagene ikke har noe å spille for, gjør meg ikke spesielt optimistisk, sier han til Dagbladet.no.

- Tror Tyskland hjelper oss i natt