Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Ullrich får livstid

Presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet, irske Pat McQuaid, føler seg sikker på at Jan Ullrich utestenges fra sporten på livstid som følge av sommerens dopingavsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske stjernesyklisten er linket til dopingsaken rundt den spanske gynekologen Eufemiano Fuentes, og fikk blant annet ikke stille opp i sommerens Tour de France. I etterkant av rittet har det komme nye opplysninger som knytter Ullrich enda tettere til den kontroversielle legen.

De fleste regner med at tyskeren vil bli dømt for brudd på dopingreglementet – også presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet.

– Jan Ullrich ligger an til utestengelse på livstid, sier Pat McQuaid i et intervju med den tyske avisen Welt am Sonntag.

– Men dette må det sveitsiske forbundet ta stilling til innledningsvis. Deretter kan det bli en ankesak, før det hele eventuelt sendes til Idrettens voldgiftsrett, tilføyer presidenten og mer enn antyder at det kan bli en langdryg affære å få Ullrich dømt.

Det sveitsiske sykkelforbundet besluttet nylig å åpne en dopingsak mot stjernesyklisten Jan Ullrich. Årsaken til at nettopp det sveitsiske forbundet formelt må føre saken, er at Ullrich er bosatt i Sveits og har sveitsisk sykkellisens.

(ANB)

UTESTENGT: Det internasjonale sykkelforbundet signaliserer at Jan Ullrich ikke er velkommen tilbake. Foto: Scanpix/Ap
UTESTENGT: Det internasjonale sykkelforbundet signaliserer at Jan Ullrich ikke er velkommen tilbake. Foto: Scanpix/Ap Vis mer