Tror United kan avgjøre alt på Anfield

Men Gerrard verker etter å slå erkerivalen.

(Dagbladet.no): Helt fra oppveksten av har Steven Gerrard blir opplært til å mislike Manchester United. I sin biografi skriver han blant annet om hvordan faren eksploderte da han som guttunge ble fersket i en Bryan Robson-trøye.

Lørdag braker Liverpool og United sammen på Anfield. Og få kommer til å være mer motivert enn Gerrard, ikke minst fordi United med seier vil ha minst én hånd på ligatrofeet.

- Rivaliseringen mellom klubbene har bare blitt større og større, og disse kampene bygges opp mer og mer i mediene. Som spiller er det disse kampene du ønsker å spille. Jeg vet at fansen vår er desperate etter tre poeng i helga, sier Gerrard til klubbens hjemmeside.

Holde liv i tittelkampen

United er ni poeng foran Chelsea med én kamp mer spilt. Går Sir Alex Fergusons menn seirende av banen, vil avstanden være 12 poeng før Chelseas bortemøte med Portsmouth.

Den luka skal i så fall bli tøff å tette.

- De vil komme hit for å vinne, fordi det praktisk talt vil sikre dem ligatittelen, sier Gerrard.

- Vi må sørge for at vi tar alle poengene, og holder liv i tittelkampen så lenge som mulig. Den er ikke over ennå, og derfor er dette en massiv kamp for begge lag, sier han.

TENT: Steven Gerrard mener rivaliseringen mellom United og Liverpool bare har tiltatt de siste årene, og vet at supporterne er desperate etter tre poeng når gigantene møtes lørdag formiddag. Her fra fjorårets kamp, hvor Gerrard kaster seg inn i en takling mot Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS
TENT: Steven Gerrard mener rivaliseringen mellom United og Liverpool bare har tiltatt de siste årene, og vet at supporterne er desperate etter tre poeng når gigantene møtes lørdag formiddag. Her fra fjorårets kamp, hvor Gerrard kaster seg inn i en takling mot Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS Vis mer

Skryter av United

Da lagene møtte hverandre på Old Trafford i fjor høst, fikk et blekt Liverpool-lag juling og tapte 0-2. Selv om innrømmelsen sitter langt inne, medgir Gerrard at han har latt seg imponere over de røde djevlene denne sesongen.

- Det smerter meg å si det, men tidvis har de vist virkelig god angrepsfotball. De er også vanskelig å slå fordi de har strålende forsvarsspillere, sier han.

Og forlanger fullt fokus fra medspillerne på United-kampen, og ikke på returmatchen mot Barcelona neste uke.

- Vi har en spennende uke foran oss med hjemmekamper mot United og Barcelona, men det er viktig at vi tar en kamp av gangen. Vi får aldri et godt resultat mot et lag som United dersom vi ikke er 100 prosent fokuserte.

• Din mening: Avgjøres ligaen med United-seier på Anfield?

<B>TENKER IKKE BARCA:</B> Gerrard venter med å tenke på Ronaldinho og Barca til kampen mot United er unnagjort.