- Tror United vinner

Ronny Johnsen temmet Ole Gunnar Solskjær, men måtte likevel se Manchester United stikke av med en heldig 1 - 0-seier.

BIRMINGHAM (Dagbladet): Og i bussen tilbake til Manchester sto jubelen helt sikkert i taket da Arsenals 0- 2 mot Blackburn ble kjent: Det går mot en thrilleravslutning de siste åtte kampene.

- Jeg tror United vinner serien. Det blir tett og spennende, men jeg håper og tror de trekker det lengste strået, sier den tidligere United-spilleren Ronny Johnsen.

- Men vi hadde fortjent et poeng, sa han til Dagbladet etter kampen. Og landslagsstopperen har rett: En frisk åpning med godt spill og store sjanser til United kulminerte med at David Beckham fikk en tåspiss på Ryan Giggs presise overlegg i det 11. minutt og 1- 0.

Deretter ble det mer og mer Villa: Seks store sjanser og 14-4 på skuddstatistikken etter første omgang. Men en utrolig ineffektivitet og en god Fabian Barthez nektet Birmingham-laget minst uavgjort ved pause.

- Sånn har det vært lenge. Vi har spilt tre kamper uten å score. Og det er bittert å tape når vi skaper så mange sjanser og ikke får mål, sier 34-åringen.

Sammen med Olof Mellberg hadde han stort sett full kontroll på Solskjær og van Nistelrooy.

At Villa har et spissproblem er tydelig: Den vanligvis hodesterke Dionne Dublin presterte to løse headinger for blankt mål, og partneren Darius Vassell slo noe som liknet på en pasning til Barthez da han var alene gjennom etter 23 minutter.

Blek Solskjær

Ole Gunnar Solskjær spilte hele kampen som spiss bak van Nistelrooy, uten å imponere noen. To svake skuddforsøk og en stor sjanse himmelhøyt over mål var dagens fasit.

Men Nils Johan Semb kan glede seg over at Ronny Johnsen er i form.

- Ja, kroppen er bedre enn på lenge. Jeg tror ikke jeg har følt meg bedre siden VM i 98, sier Ronny Johnsen, som gleder seg til landslagsoppgavene om 14 dager: Han er inne i sin lengste skadefrie periode på flere år. Og fortsetter med toppfotball ett år til.

- Kontrakten med Villa går ut til sommeren. men det ligger i kortene at jeg tar et år til, sier 34-åringen. Og ler av spørsmålet om Alex Ferguson ba ham komme tilbake til United.

Kontroll

Mens første omgang var like frisk og livlig som vinden som feide over Villa Park, så det ut til at begge lag følte kulda fra nordavinden etter pause. Begge lag produserte imidlertid sjanser, Villa de fleste og United de beste. Giggs' frispark i krysset hadde fortjent en bedre skjebne, og John O'Sheas heading etter corner ble reddet på streken. Utover i omgangen kontrollerte United mer og mer med cirka 200 støttepasninger. Barthez tok seg en kort ferie før hvert utspill - til hjemmepublikummets raseri. Og i angrep sto van Nistelrooy enten i offside, gikk rett i Villa-sekken eller ble avblåst for frispark.

Gavepakke

Før kampen sa Alex Ferguson rett ut at han håpet Arsenal skulle snuble i det tette og knallharde kampprogrammet: Omkamp mot Chelsea i cupen, Champions League borte mot Valencia, to landskamper og to seriekamper mot Everton hjemme og Aston Villa borte er programmet de neste tre ukene.

- Jeg får håpe vi spiller like bra og får uttelling på sjansene våre i neste hjemmekamp, sier Ronny Johnsen: Den går mot Arsenal 5. april og kan være Ronnys gavepakke til sir Alex og gamle lagkamerater før United møter Arsenal 15. april.

LIKE BLIDE: Etter kampen er vennene Ole Gunnar og Ronny begge fornøyde. Solskjær med de viktige poengene, Johnsen med sin lengste skadefrie periode på flere år.