STORMLØP: Vålerengas-trener Martin Andresen sender laget sitt rett i angrep i kveld, tror TV 2-ekspert Petter Myhre. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
STORMLØP: Vålerengas-trener Martin Andresen sender laget sitt rett i angrep i kveld, tror TV 2-ekspert Petter Myhre. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

- Tror Vålerenga går ut i 100

Eks-treneren om VIFs møte med Viking.

||| • Fotballstudio kl. 19: Vålerenga - Viking

(Dagbladet): Petter Myhre trakk seg som Vålerenga-trener i 2007. I kveld er han Øyvind Alsakers sidekommentator på TV 2 når VIF seriestarter mot Viking på hjemmebane.

Myhre tør ikke spå resultatet, men tror Martin Andresens mannskap har som mål å senke siddisene tidlig.

- Jeg tror Vålerenga går ut i 100 og prøver å gjøre Ullevaal til et fort igjen. De har vært svake her de to siste sesongene, da har de manglet trygghet. Jeg tipper Viking vil prøve å ri av stormen og kjøre kontringer framover, sier Myhre til Dagbladet.

Matchen er Åge Hareides første tippeligakamp siden han sluttet i RBK for å bli landslagssjef i 2003. Myhre tviler på at Hareide føler han har noe å bevise som sjef i Viking.

Åge en av de beste
- Åge har vist at han er en av de beste og mest meritterte trenerne vi har, med seriemesterskap i både Norge, Sverige og Danmark. Han er nok mest gira på egne vegne, enn å vise Fotball-Norge at han fortsatt duger, sier Myhre.

- Har Martin en fordel av at han kjenner Åge veldig godt fra landslaget?

- Nei, det tror jeg ikke. Tippeligaen er såpass gjennomsiktig at samtlige vet hva motstanderne driver med.

Myhre satte opp VIF på 4. plass på TV2s tabelltips, med Viking på 6. plass. Siden fikk Viking inn keeper Rune Jarstein og signerte Erik Nevland fra sommeren av.

- Jeg synes lagene ser veldig jevne ut, det er nesten umulig å skille. Begge lagene er blant de åtte medaljekandidatene jeg har pekt ut, sier Myhre.

Underholdning
Han skryter mest av VIFs offensive krefter og Vikings gode backrekke.

- Jeg tror det blir en jevn og underholdende kamp, selv om jeg er spent på hva banen tillater av spill. Jeg håper og tror begge lag vil risikere noe, og tar sjanser. Slik kan de spille på seg selvtillit.

SOLIDE: Myhre mener Hareide allerede har  fått skikk på Viking. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SOLIDE: Myhre mener Hareide allerede har fått skikk på Viking. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer