- Tror vi hadde vunnet om den hadde gått inn

Strandberg misset rett før slutt.

MARGINEN SOM IKKE VAR MED U21: Her har Stefan Strandberg akkurat blåst ballen over mål fra kort hold fem minutter før slutt. De spanske blikkene vitner ikke om full kontroll fra spanjolene. Stillingen var 1-0 til Spania.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MARGINEN SOM IKKE VAR MED U21: Her har Stefan Strandberg akkurat blåst ballen over mål fra kort hold fem minutter før slutt. De spanske blikkene vitner ikke om full kontroll fra spanjolene. Stillingen var 1-0 til Spania. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

NETANYA (Dagbladet): Fem minutter før slutt, på stillingen 1-0 til Spania, får kaptein Stefan Strandberg ballen på fem meter. Dessverre for Strandberg og Norge blåser han ballen over og utenfor, hvorpå Spania kontrer inn to raske mål de neste minuttene.

- Ballen bare faller ned foran meg og jeg får slengt fram en fot. Men den er på vei opp, så det er vanskelig å gjort noe annet, men det er litt marginene. Selvfølgelig skulle jeg jo gjerne sett ballen gå i mål, sier Strandberg til Dagbladet etter kampen.

Hadde den ballen i stedet blåst inn til utlikning og 1-1 ville Norge garantert ikke stått som tremålstapere åtte minutter senere. For spanjolene var stressa i minuttene før gigantsjansen.

Stress som ville vokst seg til nerver om Norge hadde utliknet.

Ville vunnet
- Jeg tror faktisk vi hadde vunnet om den hadde gått inn, sier U21-sjef Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Det er vanskelig å si, forteller Strandberg

- Jeg syns vi blir kjørt ganske kraftig i førsteomgang, men vi samler oss i pausen. I andreomgang får vi løfta oss og spiller jevnt med verdens desidert beste U21-landslag. Kampen ligger og vipper, så når vi får denne skuffelsen litt på avstand så håper jeg både vi og dere der hjemme kan være veldig stolte av den prestasjonen vi gjorde i andreomgang, fortsetter U21-kapteinen.

Stolte etterhvert
I forkant av kampen advarte Spania-trener Julen Lopetegui mot Norges kapasitet. Ingen tok ham alvorlig, og etter en førsteomgang der bare en vanvittig keeperprestasjon holdt Norge inne i kampen, var det ikke så mange som trodde det kunne snu i løpet av de neste førtifem minuttenen heller.

U21-gutta beviste nok en gang at de er i stand til å gi hvem som helst kamp. Og det helt inn til en EM-finaledør.

- Vi er jo konkurransemennesker, så akkurat nå er vi selvfølgelig skuffa. Men vi skal være stolte av denne bronsemedaljen, og uansett er det gøy å se at selv om vi møter et så bra lag, med så gode spillere, kan vi faktisk hamle opp med dem, sier Strandberg til Dagbladet..