- Tror vi plukker alle til slutt

Dancing Girl D.E. er Dagbladets banker i V65-omgangen på Bjerke onsdag. Både trener Tom Forkerud og kusk Robert Kruse tror på en god vinnersjanse i V65-3 som er et amatørløp.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Robert Kruse stiftet bekjentskap med Dancing Girl D.E. på Momarken for snaue fjorten dager siden, også det i et amatørløp. Ekvipasjen vant lett ved den anledning.

- Hun virket sterk, og vi vant veldig lett med krefter spart. Jeg snakket med trener Tom Forkerud i dag (tirsdag), og han bekreftet at hun har trent veldig fint etter det siste løpet. Hoppa er sterk, og jeg håper og tror det blir tempo over forestillingen. Jeg tror hun plukker mange til slutt, kanskje alle.

<b>- Jeg har store ambisjoner om å kjempe helt i toppen, sier Robert Kruse.</b>

- Dancing Girl D.E. vant veldig lett sist på Momarken. Hun møter ikke noe særlig verre selskap denne gangen, og hun har mer inne. Hun vant med draskylappene spart sist, og Robert følte seg seierssikker på hele oppløpet. Robert er dyktig. Jeg mener jeg har den beste kusken i feltet. Han er rutinert, kald og rolig. Det er en kusk som kjører løp med stø hånd og vinner ofte.

Jeg synes Dancing Girl D.E. skal regnes med en stor vinnersjanse, sier trener Tom Forkerud.

Har tro på to V65-seirer

Tom Forkerud har også med seg stallkameratene Donald Dana og Olympia Amok i V65-6. Denne gangen står Donald Dana nydelig til i førstesporet.

DRASKYLAPPENE SPART. Så lett vant Dancing Girl D.E. i sin første start for trener Tom Forkerud og kusk Robert Kruse. Kusken lot draskylappene være til neste anledning. Foto: HESTEGUIDEN.COM
DRASKYLAPPENE SPART. Så lett vant Dancing Girl D.E. i sin første start for trener Tom Forkerud og kusk Robert Kruse. Kusken lot draskylappene være til neste anledning. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Donald Dana har abonnert på dårlige spor en lengre periode. Han står endelig hyggelig til. Rask som han er, sier taktikken seg selv. Det blir å klemme til fra start og håpe å lede hele veien. Han pleier å komme i form omtrent på denne tiden. Donald Dana er en vinterhest siden han er så skjeiv i pedalene fremme at det går for fort for ham om sommeren, forteller treneren.

Donald Dana skal kuskes av Kristian Malmin, og trener Tom Forkerud kan returnere til stallen på Skotterud med to V65-seirer i bagasjen.

- Olympia Amok (V65-6) trakk spor tolv nok en gang. Herfra trenger vi en god porsjon flaks og får håpe på en best mulig premie, avslutter Tom Forkerud som har en forkjærlighet for de franske hestene.

Tom Forkerud har 25 hester i trening på stallen som ligger midt mellom Skotterud og Magnor, og en del av dem er franske.

- Jeg har noen gode kontakter i Frankrike, og noen av hestene er franskeide. Jeg liker de franske, de er gjennom ærlige og fryktelig sterke individer. Riktig noen løpsmaskiner. De toger og går og blir aldri slitne. En fransk hest kan jo gå løp i en alder av 11-12 år, og fortsatt gjøre det bra. Det er virkelig noen herlige individer, jeg har nok en forkjærlighet for dem, innrømmer treneren.

Dyktige Kristian Malmin får sjansen bak Donald Dana onsdag.

- Donald Dana er en veldig fin tethest. Det blir full ladding fra start. Normalt skal han ta teten her, og vi prøver å lede helt inn. Han skal regnes med en fin vinnersjanse, og det er et flott oppsitt å få, sier Kristian Malmin.

- Thai Tabler (V65-5) er en bra hest. Men han står veldig vanskelig til. Vi er avhengig av at det blir tempo, særlig med tanke på at det er sprintdistanse. Han er avhengig av å gå bakfra, da har han en fin speed til slutt. Med overpace på løpet er det ikke helt umulig, og jeg synes han kan være verdt en gardering, sier Kristian Malmin.

- Tror vi plukker alle til slutt

S.J.s Gold kastrert

Kristian Malmin har nylig kastrert sin egen stjerne S.J.s Gold. Det måtte bare skje.

- Vi kastrerte ham sist fredag. Han ble for voldsom og grisete rett og slett. Han ble fæl til å bite og løfte folk, og det er jo ikke gull. Jeg håper at han skal konsentrere seg bedre i løp som vallak, og ikke hisse seg opp så lett heretter. Alt har gått fint, og det virker som kastreringen har tatt vekk de verste toppene. Det er ikke negativt for hans del, sier Kristian Malmin om 7-åringen som har mye penger å tjene på banen når han glemmer damene.

OPTIMISTISK TRENER. Tom Forkerud ser fram til onsdagens V65-omgang med to bra seierskandidater.
DET LUKTER TET. Donald Dana har endelig fått et startspor han kan vinne fra.
TAKKER FOR OPPSITT. Kristian Malmin er en komet i sulkysetet. Han takker trener Tom Forkerud for oppsittet bak Donald Dana.