- Tror vi skal bli enige

Fotballforbundet må forholde seg til en av sine groveste kritikere i de videre forhandlingene for å løse konflikten med de fire utestengte spillerne. NISO-leder Morgan Andersen tar over som spillernes forhandler.

Morgan Andersen er mannen som sammenliknet Fotballforbundet med det gamle diktatorregimet til Augusto Pinochet i Chile etter to - for ham - sterkt Omdal-påvirkede vedtak på fotballtinget i vår.

- Både Omdal og Pinochet har vært med på å drepe et demokrati, sa han til Dagbladet den gangen.

Etter at han i går overtok forhandleroppdraget fra spillerne - støttet av landslagets spillerutvalg - snakket han sjøl med Omdal.

- Samtalene med Omdal var positive, og vi er begge løsningsorienterte. Jeg tror at dersom vi først setter oss ned, skal vi nok klare å bli enige, sier Andersen til NTB.

Tidligere denne uka støttet han Henning Bergs oppfordring om at spillerne bør boikotte landslaget til støtte for dem som ikke skriver under avtalen.

- Vi kjenner til dette. Jeg har vært i noen debatter med Morgan, men vi forholder oss profesjonelt og anser ikke dette som noe problem, sier NFFs generalsekretær Karen Espelund til Dagbladet.

President Omdal sier det slik:

- Vi forholder oss til dem som har fullmakt til å forhandle fra spillerne.

<B>NISO-SJEF:</B> Morgan Andersen skal diskutere løsning på sponsor-konflikten.