PILA PEKER OPPOVER: Odd og trener Dag-Eilev Fagermo kan gå mot en god sesong i Tippeligaen. Alle pilene peker oppover for skiensklubben, som i fjor tok bronse i serien og sølv i cupen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
PILA PEKER OPPOVER: Odd og trener Dag-Eilev Fagermo kan gå mot en god sesong i Tippeligaen. Alle pilene peker oppover for skiensklubben, som i fjor tok bronse i serien og sølv i cupen. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Tror Viking kan havne i trøbbel i årets sesong

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tror Viking kan overraske i år - negativt.

(Dagbladet): Odd serieåpner borte mot fjorårets «The Double»-mester Molde tirsdag 7. april - og trener Dag-Eilev Fagermo er ikke snauere enn at han tror de kan stikke av med alle tre poengene i rosenes by.

- Nå har vi tapt de to siste kampene mot Molde (i serien og cupfinalen). Vi taper ikke tre strake kamper mot dem, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagbladet.

- Vi kan ta dem Odd-treneren går inn i sesongåpningen med stor selvtillit etter en vinter hvor han føler at de har utviklet seg bra offensivt, men føler at de også var avhengig av det, som følge av at det har vært mer rufsete bakover.

Samtidig tror han tidspunktet å møte Molde på er gunstig, nå som både Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga ute med skader.

- Molde er fortsatt favoritter til å vinne serien, men de kommer ikke til å vinne like suverent som i fjor. Og slik vi ser ut for tiden, så kan vi ta dem. Vi har scoret bra med mål i vinter, og 3-0-seieren borte mot Elfsborg mandag var veldig sterk, sier Dag-Eilev Fagermo.

Topp fem Han tror topp fem i år vil utgjøres av Molde, Rosenborg, Strømsgodset, Vålerenga og dem selv. Topp fem er også målsettingen som er satt innad i klubben før sesongstart.

- Med bronse i serien og sølv i cupen i fjor, er ikke «topp fem» en litt passiv målsetting i år?

- Nei. I fjor var vi den klubben som brukte 14. minst på sport, og det er naturstridig at vi skal henge med i medaljestriden år etter år, selv om det er det vi gjør. Med topp fem er vi med og kjemper «der oppe», sier han.

Viking en storklubb? Nedover på tabellen tror Odd-treneren derimot at det kan skje mye rart denne sesongen. Og han er spent på Viking. I Fagermos øyne har de potensial til å være blant de fem beste lagene, men han tror snarere at de kan få de tøft i år.

- Jeg tror Viking fort kan havne i trøbbel. De hadde en tøff høst i fjor og Tippeligaen er såpass «satt» at du ikke revolusjonerer den på ett år, sier Fagermo - og ramser opp argumenter for at det kan bli en tung Viking-sesong:

• De har en trener på utgående kontrakt.

• De har en ny assistenttrener.

• De har fått en del nye spillere inn, og det kan ta tid å samspille laget.

• De har lagt om til en ny spillestil.

- Viking har vært såpass lenge ute av det at man kan spørre seg om de fortsatt er en stor klubb. Hvor stor er egentlig fotballinteressen i Stavanger, spør Dag-Eilev Fagermo.

Viking endte på 10. plass i Tippeligaen i fjor - seks poeng mer enn Brann som endte på kvalikplassen og siden også rykket ned.

Lar seg ikke provosere Viking-trener Kjell Jonevret lar seg ikke provosere av Dag-Eilevs spådom for sesongen.

- Det får stå for Fagermos regning, men jeg tror ikke at vi kommer til å havne i trøbbbel denne sesongen. Vi får se hvordan det går, vi har ikke satt oss noen tabellplassering denne sesongen, sier Jonevret til Dagbladet.

- Hvor heldig er det at du er inne i ditt siste kontraktsår?

- Det betyr ingen ting. Klubben har spurt meg om det var greit at vi ventet med å snakke om ny kontrakt, og det er ikke noe problem for meg. Nå har vi fokus på sport.

To spisser Jonevret føler at det er større bredde i årets Viking-stall, men hovedproblemet kan bli mangelen på scoringer.

- Vi hadde ingen i fjor som kunne garantere for 10-15 mål, og vi har ikke fått inn en slik spiss i løpet av vinteren heller. Men vi har lagt om til å bruke to spisser i år, og håper og tror at Jon dadi Bödvarsson og Veton Berisha i lag kan gi oss en del mål, sier Kjell Jonevret til Dagbladet.

• Viking har vunnet seks av åtte treningskamper i vinter, blant annet 4-2 mot Rosenborg.

MÅ SØRGE FOR JUBEL: Veton Berisha jubler sammen med Jon Dadi Bodvarsson etter en scoring mot Stabæk i Tippeligaen i fjor. I år må de score hyppigere om det skal bli en morsom Viking-sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
MÅ SØRGE FOR JUBEL: Veton Berisha jubler sammen med Jon Dadi Bodvarsson etter en scoring mot Stabæk i Tippeligaen i fjor. I år må de score hyppigere om det skal bli en morsom Viking-sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer