Tross lange møter vet de fortsatt ikke hva de skal gjøre med Suárez

- Luis har det bra.

MØTTES I NATT: Disiplinærkomiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) møttes onsdag for å diskutere episoden der Suárez bet italienske Giorgio Chiellini i tirsdagens kamp. Ifølge Uruguays fotballpresident Wilmar Valdez trenger FIFA mer tid til å se på saken. Foto: REUTERS/Yves Herman
MØTTES I NATT: Disiplinærkomiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) møttes onsdag for å diskutere episoden der Suárez bet italienske Giorgio Chiellini i tirsdagens kamp. Ifølge Uruguays fotballpresident Wilmar Valdez trenger FIFA mer tid til å se på saken. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Luis Suárez risikerer lang straff etter biteepisoden i fotball-VM. Uruguay-spissens skjebne avgjøres trolig torsdag.

Disiplinærkomiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) møttes onsdag for å diskutere episoden der Suárez bet italienske Giorgio Chiellini i tirsdagens kamp. Ifølge Uruguays fotballpresident Wilmar Valdez trenger FIFA mer tid til å se på saken.

- Vi vet ikke hvorfor det ikke er kommet noen avgjørelse, sier Valdez.

Uruguay møter Colombia i åttedelsfinalen lørdag, og FIFA ønsker å avgjøre saken før kampen skal spilles.

- Luis har det bra Valdez kan også fortelle at hovedpersonen selv har det etter forholdene bra, selv om en hel verden venter i spenning på hva FIFA bestemmer seg for å gjøre i den kontroversielle saken.

- Luis har det bra. Han har vært igjennom 1001 slag. Vi vet alle hvem Luis er, og det er derfor vi må forsvare ham, sier han til Tenfield.com.

Han tar også opp igjen synspunktet som har vært tonen fra både offisielt hold og pressen i Uruguay. At det er andre enn Suárez som bør etterforskes.

- Da han falt, var det flere innbyttere som fornærmet ham mens han lå nede, og flere i det italienske støtteapparatet forsøkte å slå ham, sier Valdez.

Videobevis Ifølge DPA risikerer Suárez å bli utestengt i 24 kamper hvis han blir funnet skyldig av FIFAs disiplinærkomité.

Dommeren fikk ikke med seg episoden i tirsdagens kamp, men FIFA kan benytte seg av videobilder for å straffe spilleren. Uruguays fotballforbund mener Liverpool-spissen er uskyldig.

- Vi mener det ikke finnes nok bevis til å straffe Luis. Det må være klart, og det var det ikke på videobildene FIFA viste oss. Vi føler oss trygge på at vårt forsvar vil føre fram, sier Valdez.

Svertekampanje Han hevder Suárez er blitt utsatt for en svertekampanje i mediene, spesielt i europeisk, amerikansk, colombiansk og brasiliansk presse.

- En skal ikke glemme at vi er rivaler til mange land, og at vi kan bli en trussel for vertene (Brasil) i framtiden, sier Valdez.

Det er ikke første gang Suárez er i trøbbel på grunn av biting. I 2010 fikk han sju kampers karantene for å ha bitt en motspiller da han spilte i PSV Eindhoven, mens han ble utestengt i ti kamper etter at han bet Chelsea-spilleren Branislav Ivanovic i en Premier League-kamp i fjor.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer