Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tross mareritt-oppkjøring med to håndbrudd mener Johaugs trener hun er bedre enn noen gang

- Gleder meg til sirkuset starter.

GJENNOMTRENT: De to håndbruddene Therese Johaug har hatt i sommer har ikke satt henne tilbake fysisk, viser testene Johaug har gjort. Nå finpusser hun formen i høyden i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
GJENNOMTRENT: De to håndbruddene Therese Johaug har hatt i sommer har ikke satt henne tilbake fysisk, viser testene Johaug har gjort. Nå finpusser hun formen i høyden i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL SENALES (Dagbladet): - Utfordringen er å få de utenomsportslige tingene til å skli, slik at hun ikke bruker for mye energi på dem, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

På tampen av et langt høydeopphold i de italienske alpene står nemlig oppgavene i kø for Johaug når hun kommer hjem igjen til Norge i neste uke. 

Torsdag 5. november skal hun blant annet lansere sin helt nye kleskolleksjon under eget merkenavn. Det er bare en drøy uke før langrennssesongen starter for fullt på Beitostølen.

- Det blir ikke for mange utenomsportslige ting å holde på med?

- Nei, jeg føler overhodet ikke det. Jeg har flinke folk rundt meg til å styre alt. Jeg er veldig bevisst på at det er trening, ski og konkurranse som er førsteprioritet, og så er mye av dette gjort unna på tidlig vårparten, sier Johaug til Dagbladet.

Favoritt
- Nå er fokuset på ski, da må sponsorene vente til etter mars, smiler hun.

Det hviler et tungt favorittstempel på Thereses skuldrer når Marit Bjørgen tar mammapermisjon denne sesongen. Det presset merker ikke Therese noen ting til, påstår hun. 

- Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Jeg føler at vi er et såpass sterkt lag med jenter som presterer på ulike typer distanser, så jeg føler at vi skal dra dette lasset sammen. Så tror jeg også at dette blir en vinter der vi får se flere forskjellige løpere på toppen av pallen enn slik det har vært de siste vintrene, sier hun. 

Det siste synes ganske åpenbart: 

I kjølvannet av Marit Bjørgens dominans er det et kobbel av damer som kan vinne verdenscuprenn. 

Til tross for brudd i begge hender i løpet av sommeren ser det ut til at Johaug skal være med i toppen denne sesongen også. 

- Ingen skade
- De småbruddene i armen har i hvert fall ikke gjort noen skade. Hun er veldig bra fysisk kapasitetsmessig skikka før sesongen. Det er det ingen tvil om. Kanskje bedre enn noen gang, sier Kristiansen. 

- Nå gleder jeg meg bare til sesongen skal starte og at sirkuset kommer i gang igjen, sier Johaug.

- Og hvem vinner verdenscupen i år?

- Heidi Weng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!