Trosser smertene for å endelig vinne noe

David Beckham vil ta farvel med trofé.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg den neste siste runden i La Liga direkte klokka 21

(Dagbladet.no) David Beckham og Real Madrid kan nå avgjøre alt selv. Det har vært fire magre år for storklubben, og Beckham har derfor ikke vunnet noe siden overgangen fra Manchester United.

To seire på de to siste kampene vil være nok for Real.

Da vil Galacticos nok en gang være spanske mestere.• Slik er tabellen før de to siste rundene

- Kommer til å spille

Derfor er Beckham villig til å ofre mye for at det skal bli nettopp seks poeng på disse to kampene. Han sliter med en ankelskade, men kommer likevel til å spille mot Real Zaragoza i kveld.

- Jeg reiser til kampen og kommer til å spille. Ankelen er vond, men jeg har lyst til å spille, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Dersom Real Madrid vinner - og Barcelona og Sevilla taper - blir de mestere allerede i kveld. Barcelona har like mange poeng som Real Madrid, men ligger hakket bak på tabellen på grunn av innbyrdes oppgjør.

KAN BLI SERIEMESTER: David Beckham har ikke fått med seg noen trofeer i Real Madrid-drakta. Men nå sitter Galacticos i førersetet i jakten på seriemesterskapet. Foto: EPA
KAN BLI SERIEMESTER: David Beckham har ikke fått med seg noen trofeer i Real Madrid-drakta. Men nå sitter Galacticos i førersetet i jakten på seriemesterskapet. Foto: EPA Vis mer

Ruud van Nistelrooy har fått med seg Beckhams tre målgivende på de to siste landskampene, og han håper høyrekanten blir klar til kampen.

- David har veldig lyst til å spille disse to siste kampene før han drar fra Madrid. Og jeg vet han kommer til å gjøre det, med den innstillingen han har, sier nederlenderen.

Advares mot pendlingen

Madrid-sjef Fabio Capello sier at Beckhams prestasjoner i landskampene stemmer bra overens med det han har sett av engelskmannen i Spania den siste tida.

- Det virker som han spilte akkurat sånn han har spilt for Real Madrid, sier Capello.

I går gikk en luftfartsekspert ut og advarte Beckham mot for mye pendling mellom USA og England. Beckham har sagt at han gjerne vil fortsette på landslaget, noe som vil bety mer enn 200 timer i lufta før EM neste sommer.

- All reisingen gjør at det er stor risiko for at han får dyp venetrombose (DVT). Det kan ødelegge beinet for alltid - og det vil ikke kunne brukes igjen, sier Farrol Kahn.

Beckham vil også slite med å være på topp - både fysisk og mentalt - rett etter disse lange flygningene.

Trosser smertene for å endelig vinne noe

- Det er gjort studier på amerikanske soldater, som har flydd mye og langt, og deretter gått i strid. Sprinttidene deres ble redusert med ti prosent, løfte- og bærekapasiteten med ni prosent og deres logiske bedømmingskraft ble redusert med 15 prosent.

TILBAKE: David Beckham spilte sine første landskamper den siste uka siden VM i fjor sommer. Og han viste at innleggsfoten fortsatt holder høy klasse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer