Trossersmertene

MOSS (Dagbladet): Svein Erik Bjerkrheim (31) sliter fortsatt med plager etter tre operasjoner på ett år, men biter i seg smertene for å gi alt for Gunnar Pettersen og Norge.

Dobbeltlandskampen mot Sverige var Bjerkrheims to første landskamper på ett år. Og tross bare 11 seriekamper til sammen de to siste sesongene klinte han til i går og viste egenskapene som gjorde at landslagstrener Gunnar Pettersen tok en telefon til den skadeutsatte drammensspilleren. Han var kruttønna som klinte til i angrep og nærmest på egen hånd skapte ny spenning da Sverige var i ferd med å utklasse Norge for andre dag på rad.

Han scoret åtte mål på 11 skudd, og skapte panikk i det svenske forsvaret.

- God følelse

Men etter jubeloppvisningen kom den sure kløe i garderoben etter kampen.

- Når det er så moro, er det bare å kline til og gi blaffen i smertene. Men det gjør vondt nå etterpå, sier Bjerkrheim.

- Har du vært nær ved å gi opp?

- Det har vært lange perioder hvor håndball ikke har vært moro, og jeg hadde ikke tålt mange nedturer til før jeg hadde lagt skoene på hylla. Men det er kamper som dette som gjør det verdt å fortsette, selv om legene ikke synes jeg er noe smart som fortsatt spiller, smiler Svein Erik Bjerkrheim.

Glasshus

På sidelinja sto kona Susann Goksør Bjerkrheim. Etter et langt håndballiv og 300 landskamper for Norge sliter sivilisten Susann nå med smerter i det daglige. Og hun er ikke veldig begeistret for at ektemannen ikke vil gi seg på grunn av alle skadene.

- Jeg har forsøkt å få ham til å slutte, likevel forstår jo også at han vil prøve litt til. Men jeg maser iallfall på at han må være forsiktig, sier Susann.

Og legger til:

- Men jeg sitter jo egentlig i glasshus, da, som sjøl spilte med dårlig kne.

Eget opplegg

Svein Erik håper å kunne fortsette som håndballspiller i fire år til. Og med Gunnar Pettersen som landslagstrener ønsker han å bidra der også.

- Jeg fikk min debut under Gunnar Pettersen i 1991, og da er det ekstra motiverende at han fortsatt viser meg tillit til tross for alle skadeproblemene mine. Men jeg må bidra på mine premisser. Slik det er nå klarer jeg ikke to økter i uka, sier Svein Erik Bjerkrheim.

Gunnar Pettersen likte ikke at det ble to strake tap mot Sverige, men lover et helt annet spill når proffene er på plass til de to VM-kvalifiseringskampene mot Jugoslavia 2. og 9. juni.

- Dette var pinlig svakt i 40 minutter, men de siste 20 minuttene var glimrende. Da står de fram, de det er noe i. Og Bjerkrheim var glimrende, roser Pettersen.

STERKT COMEBACK: For Norge i går sto Bjerkrheim fram som den kruttønna han er på sitt beste, og viste at han fortsatt kan - selv om det ikke var nok til å hindre det andre strake tapet mot Sverige på to dager.