Simone Biles vant VM-gull i mangekamp

Trosset helseproblemene - tok suverent VM-gull

Simone Biles er verdens beste kvinnelige turner selv når hun ikke turner på topp. Torsdag ble 21-åringen første kvinne med fire VM-titler i mangekamp.

REKORD: Simone Biles vant sin fjerde VM-tittel i mangekamp. Det har ingen gjort før henne. Foto: KARIM JAAFAR / AFP
REKORD: Simone Biles vant sin fjerde VM-tittel i mangekamp. Det har ingen gjort før henne. Foto: KARIM JAAFAR / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikaneren var i en klasse for seg og seiret nesten 1,7 poeng foran sølvvinner Mai Murakami selv om hun klikket både i sprang, bom og frittstående.

Biles har vunnet mangekampen i alle stevner hun har deltatt i siden USA-mesterskapet i 2013, men det ble tettere enn vanlig i hennes VM-comeback etter fjorårets sabbatsår. Hun har vært plaget av nyrestein under mesterskapet i Doha og måtte en tur innom sykehus dagen før kvalifiseringen.

I finalen torsdag måtte hun sette seg ned etter sitt sprang i første rotasjon, mens hun falt ned av bommen i tredje rotasjon og tråkket utenfor matta under sin avsluttende frittstående.

Vanskelig

Murakami turnet overbevisende på vei mot å bli første japanske medaljevinner i mangekamp siden Koko Tsurumi i 2009. Biles' amerikanske lagvenninne Morgan Hurd tok bronsen, men gullkampen var Biles' kamp mot seg selv.

Hun er ikke interessert i å gå ned i vanskelighetsgrad for å trygge seieren, men utfordrer seg selv i hvert eneste stevne og valgte høy vanskelighetsgrad tross smertene som plaget henne under VM-konkurransen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer