Trosset kjærestens krav

Pernille Blume (27) fikk klar beskjed av svømmesamboeren Florent Manaudou før de begge skulle svømme finaler.

BEVISET: Pernille Blume sikret en ny OL-medalje søndag. Foto: NTB
BEVISET: Pernille Blume sikret en ny OL-medalje søndag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): For danske Pernille Blume og samboeren Florent Manaudou ble søndagen i Tokyo Aquatics Centre helt spesiell.

I finaledagens første heat svømte franskmannen inn til sølv på 50 meter fri, mens Blume slo til med bronse på den samme distansen i det påfølgende heatet.

ENDELIG: Pernille Blume møter Florent Manadou etter begge hadde svømt inn til medalje. Foto: NTB
ENDELIG: Pernille Blume møter Florent Manadou etter begge hadde svømt inn til medalje. Foto: NTB Vis mer

Trosset krav

Paret, som både bor og trener sammen i Frankrike, visste at det kom til å bli en følelsesladet dag. Derfor ga Manaudou henne en klar beskjed under en frokost søndag morgen.

Han ville ikke stjele fokus fra samboeren i hennes viktigste løp på fem år:

- Han ga meg beskjed om å ikke se han svømme, men jeg er så nysgjerrig og greide ikke å dy meg. Jeg turte ikke se selve løpet, men jeg måtte kikke bort på resultattavlen. Å se at han få medalje like før mitt eget løp var helt crazy. Vi har brukt så mye tid sammen. Det har vært så mye trening, og lite annet, sier Blume, som var tydelig rørt:

- Det var en periode jeg trodde at jeg aldri kom tilbake, men her er vi.

Manaudou takket sin danske kjæreste etter løpet:

- Vi har de samme målene. Vi har noen gode og dårlige øyeblikk, men det er godt for meg å ha henne rundt meg. Jeg har vært langt nede flere ganger i år, og har vært heldig som har hatt henne rundt meg.

OL: Vi tar en titt på OL-snakkiser, og blander inn noen gode, gamle godbiter. Video: Discovery+ / RedBull. Foto: NTB/Langsem. Vis mer

Sjöström slo tilbake

Også for svenske Sarah Sjöström ble avslutningen på OL helt spesiell. Hun måtte operere albuen etter et brudd i februar. Lenge var OL i fare, men hun kom tilbake i siste liten.

Søndag sikret hun sølv på distansen bak australske Emma McKeon:

– Vi har drømt om dette øyeblikket. Jeg og Pernille har til og med snakket om det. Vi har begge hatt en vanskelig tid før OL, og derfor føles det fantastisk at vi kan komme tilbake.

TILBAKE: Sarah Sjöstrøm tok sølv foran danske Pernille Blume. Foto: NTB
TILBAKE: Sarah Sjöstrøm tok sølv foran danske Pernille Blume. Foto: NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer