Trosset legene – forsvarte gullet

Russiske Tatjana Tomashova trosset legenes råd om å gi seg med løpingen. I stedet forsvarte hun VM-tittelen på 1500 meter fra Paris for to år siden.

Like etter at hun kom hjem fra den franske hovedstaden med VM-gull i bagasjen, fikk hun nemlig konstatert at hun hadde et eksotisk virus i kroppen. Legene rådet henne til å legge opp.

Men Tomashova nektet å følge det rådet. Etter en streng antibiotika-kur var hun tilbake i verdenscupfinalen allerede samme år, og ble nummer sju.

Gnisten var tent på ny, og i fjor var hun tilbake i verdenstoppen for fullt med olympisk sølv i Aten som det store høydepunktet. I år har hun startet sesongen beskjedent, og hadde bare 4.04,64 som årsbeste før VM.

Men da det gjaldt som mest, senket hun den til 4.00,35. Den 30-årige veteranen, som tidligere løp 3000 og 5000 meter, men som gikk ned til kortere distanser i 2002, var uimotståelig i finishen, og vant med 58 hundredelers margin.

Hun førte an i en gedigen russisk triumf. Russerne la nemlig beslag på de tre første plassene i VM-finalen. Sølvet gikk til Julia Shitsjenko, som har verdens beste tid i år, mens 33 år gamle Olga Jegorova tok bronse. Hun ble verdensmester på 5000 meter i 2001.

(ANB)

NYTT GULL: 
Tatjana Tomashova fikk beskjed om å legge opp. I kveld løp hun inn til nytt VM-gull. Foto: Scanpix/Ap
NYTT GULL: Tatjana Tomashova fikk beskjed om å legge opp. I kveld løp hun inn til nytt VM-gull. Foto: Scanpix/Ap Vis mer