Trosset magetrøbbel - tok andreplasser

Kjersti Tysse Plätzer og Erik Tysse.

ANDREPLASS:: Erik Tysse trosset magetrøbbel, og gikk inn til andreplass i lørdagens IAAF-challenge i kappgang i Spania. Det samme gjorde Kjersti Tysse Plätzer. Her er Erik Tysse fotografert under OL i Beijing. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ANDREPLASS:: Erik Tysse trosset magetrøbbel, og gikk inn til andreplass i lørdagens IAAF-challenge i kappgang i Spania. Det samme gjorde Kjersti Tysse Plätzer. Her er Erik Tysse fotografert under OL i Beijing. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

|||

Både Kjersti Tysse Plätzer og Erik Tysse slet med mageproblemer, men gikk likevel inn til 2.-plasser i lørdagens IAAF Challenge i kappgang.

Dermed leder begge klart sammenlagt før finalen i Russland i september, og de reiser til VM som soleklare medaljekandidater.

Før de norske reiser til høydetrening i St. Moritz skal de finne ut om de har fått i seg noe de ikke tålte på hotellet i Spania.

- Vi har nettopp fått høre at hele det brasilianske laget er slått ut. Kjersti slet med store mageproblemer hele veien i dag. Erik greide å holde det inne underveis, men kastet opp etter målstreken, sier trener Stephan Plätzer til NTB.

- Trond Nymark, som ble nummer 18, klaget over mageproblemer etter halvannen mil.

Tysse gikk inn til 1.19.55 og ble slått med bare fire sekunder av den kinesiske vinneren Chu. Eder Sanchez fra Mexico ble nummer tre.

- Erik dro fra fjerde kilometer og hele veien til mål. Det var en utrolig sterk prestasjon i et felt med hele verdenseliten, og blant annet seks kinesere, sier Plätzer.

Kjersti Tysse Plätzer fortsatte sin rekke med pallplasseringer, som startet i 2007, tross sine sykdomsproblemer.

Hun ble slått bare av Sabine Krantz, som gikk meget sterkt og fikk 1.30.20. Den norske toeren var 26 sekunder bak.

- På tredjeplass kom sterke Vera Santos fra Portugal, og det var seks kinesere i kvinnenes felt også, for Kina hadde sitt VM-uttaksstevne her. Vi er kjempefornøyd, særlig i lys av mageproblemene, sier Stephan Plätzer.

(NTB)