Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trosset mamma og ble fotballspiller

Ruben (17) er Tromsøs nye Gamst.

(Dagbladet.no): Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen er venstrekant, venstrebeint, ballsikker, har bra pasningsfot og stor løpskapasitet. Høres ut som en ny Morten Gamst Pedersen, tenker du kanskje.

- Nei, mener Ruben selv.

- Jeg tror ikke vi er så like som spillere. Jeg er mer som Roy Keane og har alltid vært sentral midtbane. Det er først i år jeg er blitt omskolert, sier han.

På søndag fikk Ruben sin debut i Tippeligaen da Tromsø tapte 3-1 mot Molde. Men hadde mamma Ann-Torild fått viljen sin da Ruben var 13 år, er det slett ikke sikkert 17-åringen hadde vært fotballspiller i dag.

- Jeg prøvde jo å få Ruben til å spille basket. Men en dag spurte han: Mamma, kan jeg få slippe? sa Ann-Torild til Nordlys for en uke siden.

Heller Ruben enn Ronaldinho

Ruben bekrefter historien overfor Dagbladet.no.

- Mamma spilte basket i Tromsø Basketballklubb, og kaller seg dobbel sølvnorgesmester. Hun ville først at jeg skulle bli turner, og så at jeg skulle begynne med basket, flirer han.

Trosset mamma og ble fotballspiller

- Jeg spilte ett år da jeg var 13. Det var artig nok det, men jeg ville helst slippe.

Det er nok både mamma og trener Ivar Morten Normark glade for i dag. Da Ruben ble flyttet opp i A-stallen nylig og fikk fire års proffkontrakt, var TIL-treneren raus med komplimentene.

- For talentutviklinga i Nord-Norge er det bedre at vi i dag signerer Ruben enn at vi hadde presentert Ronaldinho. Og det mener jeg! utbasunerte Normark på pressekonferansen.

- Store ord fra treneren, Ruben?

- Først flirte jeg bare, men så skjønte jeg at han faktisk mente alvor. Jeg tror ikke han mente å sammenlikne oss akkurat. Han ville nok bare signalisere til andre talenter at det nytter om man bare vil det sterkt nok.

Rører ikke alkohol

Det er Ruben Yttergård Jensen et bevis på. 17-åringen, som fyller 18 om noen måneder, har aldri smakt en dråpe alkohol. Han har ikke engang tatt en drag av en røyk eller en lagt en snus under leppa.

- Men jeg har luktet på en champagnekork, innvender Ruben og ler.

- Jeg har det artig nok uten alkohol. Man får det ikke noe mer artig av å ikke huske noe.

Denne sesongen er altså Rubens aller første i Tippeligaen. Da er det ikke mer enn rett og rimelig at han er noe nøktern i målsettingen:

- Jeg skal ta steg for steg og bidra så mye som mulig.

- Og kanskje score et par mål?

- Ja, gjerne det. Da skal jeg springe bort til benken og hyle, lover han.

Rubens far er for øvrig den gamle Tromsø-helten Truls Jenssen - som scoret TILs aller første eliteseriemål for 20 år siden. Det er imidlertid ikke faren han har lært mest av på fotballbanen.

- Jeg har lært mye av Patrice Bernier. Han er sinnssykt god. Jeg lærer bare av å se ham på trening, sier Ruben Yttergård Jenssen.

<B>TROSSET MOR:</B> Som 13-åring forsøkte Rubens mor å overtale han til å begynne med basket. Det ble det heldigvis ikke noe av.
<B>DEN NYE GAMST?:</B> Han har mange av de samme kvalitetene, men Ruben Yttergård Jenssen hevder han minner mer om Roy Keane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling