Trosset nakkesmerter

Siden oktober har Kari Traa slitt med nakkesmerter etter et stygt fall. Likevel vant hun årets første verdenscuprenn - med en baklengs-salto hun aldri har prøvd før.

- Kjempemoro. Dette var virkelig artig, sier Kari Traa til Dagbladet.

I den isete og vanskelige løypa i Ruka i Finland dro Kari Traa til for første gang i konkurranse med hoppet hun har trent på hele høsten. På grunn av den baklengse saltoen med kryssede ski vant hun 0,7 poeng foran Jennifer Heil fra Canada.

- Det gir stor sjøltillit når man gjør noe nytt, og det sitter perfekt for første gang, sier Traa.

Vond virvel

Den regjerende olympiske mesteren har brukt forsesongen på å trene inn nye hopp.

Så til de grader har hun utfordret seg sjøl at hun i oktober havnet på sjukehus da hun svimte av og fikk hjernerystelse etter et hopp. Det gikk fint. Det er verre med nakkesmellen hun pådro seg to dager før hjernerystelsen. Kari trente på et av sine andre nye hopp - en såkalt Cork 720 - og merket ikke at noe var galt før hun snudde seg mot trener Lasse Fahlen.

- Da knirket det kraftig, sier Kari.

Dette kjenner hun fortsatt.

- Det er en virvel som ikke står helt rett, sier Kari, som hele tida går rundt med anspent nakke. Derfor glir ikke virvelen på plass av seg sjøl.

Hjem i dag

- Men nå blir rennet i Tignes neste uke avlyst på grunn av snømangel. Derfor drar jeg hjem for å få behandling. Egentlig burde vi hatt med fysioterapeut hit til Finland også. Resten av året skal vi ha med fysioterapeut på alle rennene, sier Kari.

Hun har bestemt seg for å bare holde seg til den baklengse saltoen resten av sesongen. Den er hun nemlig trygg på.

- Det var tre- fire andre jenter som prøvde den i dag, men de kom ikke høyt nok, sier Kari.

Som ikke akkurat hadde det samme problemet.

- Jeg lurte bare på når jeg skulle komme ned igjen, sier hun.

Traa kjører sannsynligvis det neste rennet i Madonna di Campiglio 20. desember.

SEIERS-SALTO: Her svever Kari Traa rundt i en baklengs salto med kryssede ski. For første gang brukte hun hoppet i konkurranse, fløy himmelhøyt, landet fjellstøtt og vant rennet.
SEIERSGLISET: Kari Traa har en nakkevirvel som er ute av posisjon. Ikke minst derfor var hun strålende fornøyd med seieren.