Trosset smertene

MOLDE (Dagbladet): Molde- Brann 3- 4. Per Ove Ludvigsen (33) ville helst forlate banen. Dårlig til beins ble han satt fram som spiss fordi Brann hadde brukt opp sin innbytterkvote. Etter 109 minutters semifinaledrama ble Ludvigsen den store brannhelten på Røkkeløkka med sin 4- 3-scoring.

- Jeg hadde bedt om å få forlate banen før scoringen for å slippe til friske bein. Men det var jo bedre å spille med 11 mann i stedet for ti, gliser Ludvigsen som nå er klar for sin tredje cupfinale.

Alle gode ting er tre

Hvis alle gode ting er tre, vinner Brann finalen også. Først var Per Ove Ludvigsen med på å tape 1-5 med Fyllingen, i 1995 ble det tap etter ekstraomganger for Brann. Nå får veteranen en ny sjanse.

Felles for alle finalene til Ludvigsen er at RBK har vært mostander. Nå har Brann sjansen til å slå RBK for tredje gang i år.

- Hvis vi spiller som i dag får vi hatten full av RBK, sier Per Ove Ludvigsen for å dempe forventningen foran cupfinalen.

- Det viktigste er at vi allerede har sikret oss en plass i UEFA-cupen neste år, legger han til.

Spiller med smerte

Viktige scoringer og utallige skader er en rød tråd i Ludvigsens lange fotballiv.

I går var det leggen og ankelen som slo seg vrang. Han har kjent det før og spiller med smerte.

- Problemet er at jeg ikke får trent. Jeg må holde det gående med kamper.

Håper det holder til en ny cupfinale, sier Brann-helten.

For trener Harald Aabrekk kom det ikke overraskende at en skadd Ludvigsen ble cuphelt.

- Som trener for Sogndal opplevde jeg at vi ledet 3-0 før Fyllingen snudde kampen til 4-3 seier. Det siste målet ble scoret av en skadet Per Ove Ludvigsen, som haltet fra Asle Hillestad. Jeg visste han kunne gjøre det igjen, sier Aabrekk full av beundring for gamlingen.

Brann ledet 2-0 og så ut til å ha cupfinalen i lomma da Molde kom tilbake og snudde til 3-2.

- Jeg tenkte mest på hvordan vi kunne skjelle ut dommeren mest mulig da vi fikk utlikningen på overtid, sier Ludvigsen med et glimt i øyet.

Far i huset

I dag hyller hele Bergen byens store helt:

- Han er som en far i huset for oss. Det lyser kraft og styrke av alt han foretar seg på banen. Det er få som har lyst til å utfordre ham, sier trener Harald Aabrekk om Per Ove Ludvigsen.

AVGJØRELSEN: Her avgjør Per Ove Ludvigsen cupdramaet.