Trøst fra mamma

LUXEMBOURG (Dagbladet): Det er godt å ha mamma til stede, når ingenting går etter planen. - Dette skal tydeligvis ikke gå bra, sier Thor Hushovd.

Lørdag ødela været alle hans sjanser til å gjøre det bra i prologen. I går ble Hushovd (24) nok en gang offer for tilfeldighetenes spill.

- Når kapteinen faller av etter første dag... Dette er helt krise, sier han og rister oppgitt på hodet.

- Tre minutter å ta igjen før fjellene, han er nesten satt ut av spill før det hele starter.

Hushovd hadde ikke noe valg. Han måtte ofre seg for Crédit Agricole-kapteinen. For Moreau presterte å velte to ganger i løpet av den 192,5 kilometer lange etappen i går. Hushovd brukte opp alt kruttet i beina som hjelperytter, og endte helt nede på 181. plass - triste 11.26 minutter bak vinneren Rubens Bertogliati.

- Sjanseløs

- Jeg var sjanseløs. Vi måtte sykle i 60 på slettene for å ta igjen de andre, ikke rart beina mine døde da, sukker han.

Hushovd var trist og svært sliten etter løpet i går. Han tok seg knapt tid til å snakke med journalistene, før han syklet tilbake til hotellet. Selv mamma, Unni, måtte være frampå for å få gitt sønnen en trøstende klem. Mor og far kommer til å følge sønnen under det tre uker lange etapperittet, og de føler med ham - både i medgang og motgang.

- Jeg ønsker selvfølgelig at han skal lykkes. Han har høye mål, og det er ikke alltid han når dem. Men Thor blir ikke sur av den grunn, og det er bra, sier Unni Hushovd.

Råe T-skjorter

Grimstad-gutten har hatt god støtte fra familie og venner under de første to dagene av Tour de France. Mor, far og bror har vært til stede, i tillegg til seks kompiser. Team Hushovd har heiet ham fram, og sykkelproffen har satt pris på støtten.

- De har laget noen råe T-skjorter. Det er skikkelig gøy å ha venner og familie her, medgir han.

I morgen drar vennene hjem, mens sykkelproffen fortsetter blodslitet. 24-åringen har overfor pressen sagt at målet er å vinne en etappe i Tour de France. Mor er imidlertid litt mer nøktern.

- En seier hadde vært kjempestort. Men jeg tror det blir veldig vanskelig, sier Unni Hushovd til Dagbladet.

PES: Thor Hushovd brukte opp alt kruttet i beina som hjelperytter, og endte helt nede på 181. plass.