Trøst på overtid

Et overtidsmål av Morten Knutsen sendte Odd Grenland til UEFA-cupen, selv om det ble tap for litauiske Ekranas. Klubben er i dyp sportslig krise.

Etter to serierunder ledet laget serien. Siden 3-2-seieren over Lillestrøm 20. mai, har det vært mest murring og stang ut. De 11 siste kampene har gitt én seier, fire uavgjort og seks tap. I tillegg kommer én seier og ett tap mot gårsdagens UEFA-cupmotstander.

-  Det er første året vi ligger så langt nede. Før har vi stort sett vært på øvre halvdel. Nedturen skyldes en kombinasjon av manglende effektivitet og at vi ikke er flinke nok i bevegelsene foran mål. Dermed skaper vi ikke nok rom for de som skal avslutte, sier Odd-trener Arne Sandstø til Dagbladet.

Én seier

Etter at han ble enig med Odd-ledelsen om ny toårskontrakt, har han én fattig tippeligaseier: Mot Ham-Kam borte 27. juni (4-2).

-  Det er et felles ansvar at vi ikke har prestert bedre. Det er litt vanskelig for Arne å komme inn og score. Dessuten er han litt for gammel, sier Odd-kaptein Jan Frode Nornes.

Problemet de tre siste månedene har vært uttellingen foran mål.

-  Vi har prestert veldig bra, men samtidig sløst utilgivelig med målsjansene. Søndag har vi en gyllen mulighet til å snu den negative trenden, mot Viking hjemme. Nedrykk snakker vi ikke om. Nå trenger vi ni poeng på de tre neste kampene, så er vi med i toppen igjen, sier Sandstø.

Den påståtte mistilliten i spillertroppen merker han ikke noe til. Ryktene om at 18 av 20 Odd-spillere ikke ville at han skulle reengasjeres som trener, tar Sandstø med stor ro.

-  Selv om det meste har gått imot oss, er det ikke noe å si på humøret. Det merker jeg på treningene, sier Arne Sandstø.

-  Storm i vannglass

Lagkaptein Nornes mener ryktene om misnøye med treneren er «storm i et vannglass».

-  Alle har et ansvar for resultatene, både klubben, spillerne og treneren. Hele spillergruppa står bak Arne Sandstø, sier Jan Frode Nornes til Dagbladet.

 I Erik Holtans sykefravær har Odd forsterket stallen med den tyske keeperen Heinz Müller.

FEILET: Odd Grenland og Olivier Occean skulle kontrollere seg videre i UEFA-cupen mot litauiske Ekranas, men gikk så vidt videre takket være et overtidsmål.