Trøster seg med Mitt Drømmelag

For første gang på 14 år står Tom Nordlie uten ansvar for et eneste lag når den norske seriefotballen sparkes i gang. I stedet satser han på Mitt Drømmelag på Dagbladet.no.

Velg ditt drømmelag og bli årets manager. Vinneren får en tur for to til England. Kjøp spillere for inntil 70 millioner kroner her. - Det er ganske rart, sier Nordlie om den uvante situasjonen.

I påvente av ledige trenerjobber, blir hans bidrag til norsk fotball denne våren kommentarer på et par kamper og ekspertrolle i noen av TV2s fotballsendinger.

Og så har han stablet på beina et lag han mener kan duge i konkurransen Mitt Drømmelag. I det minste er det ikke mulig å rykke ned her.

- Jeg har satset på keepere og forsvarere fra lag som vanligvis ikke slipper inn så mange mål. Her har jeg sett mer på hvilket lag jeg plukker fra, enn hvilke spillere jeg nødvendigvis vil ha med, forteller Nordlie.

I Mitt Drømmelag vanker det nemlig ekstrapoeng til keepere og forsvarere på lag som holder buret reint. De bakre fem hos Nordlie er fra Odd, Molde, Lillestrøm, Viking og Stabæk.

- På midtbanen har jeg sett mest på prisen, og prøvd å få så gode spillere som mulig for en billig penge.

Likevel er det her han har puttet inn sin dyreste mann: Stabæks Tobias Linderoth.

Spissparet er også en økonomisk løsning. Her er imidlertid spørsmålet om Nordlies valg får nok spilletid på sine respektive lag.

- Bernt Hulsker har vært god og scoret mye i de siste kampene. Det ser ut til at han får spille også, sier Nordlie om den lovende Molde-spissen.

- Abdulaye M'Baye er en rein gambling. Han har spilt bra, men det spørs om han får spille, undrer Nordlie.

Tom Nordlie bruker 64 millioner på førsteelleveren. De fire obligatoriske reservene er handlet inn på sparebluss: Tre mann fra gamleklubben Odd, pluss Clayton Zane, som ble leid ut fra Molde til LSK etter at Nordlie hadde tatt ham ut. Kanskje australske Zane i gult og svart blir jokeren i Nordlies Drømmemannskap.

Tom Nordlies Drømmelag:

Keepere:

 • Erik Holtan, Odd Grenland (7 mill. kr.)

  Reserve: Svein Roger Dalen, Odd Gr. (2)

  Forsvar:

 • Trond Strande, Molde (4)
 • Inge Andre Olsen, Stabæk (6)
 • Toni Kuivasto, Viking (5)
 • Torjus Hansén, Lillestrøm (5)

  Reserve: Lars Lien, Odd Gr. (1)

  Midtbane:

 • Gylfi Einarsson, Lillestrøm (3)
 • Mika Koppinen, Tromsø (6)
 • Erik Pedersen, Odd Gr. (6)
 • Tobias Linderoth, Stabæk (10)

  Reserve: Jan Gunnar Solli, Odd Gr. (1)

  Angrep:

 • Bernt Hulsker, Molde (6)
 • Abdulaye M'Baye, Tromsø (6)

  Reserve: Clayton Zane, Lillestrøm - utleid fra Molde (2)

  SUM:


  70 millioner kroner.

  Velg ditt drømmelag og bli årets manager. Vinneren får en tur for to til England. Kjøp spillere for inntil 70 millioner kroner her.
FORTSATT MANAGER:</B> Selv om Vålerenga er historie, har fortsatt Tom Nordlie et lag å ta vare på. Du kan også få det dersom du melder deg på Mitt Drømmelag.