Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mexico slo USA:

Trøstet papirløse mexikanere etter VM-kvalseier over USA

- Kanskje kan denne seieren få dem til å glemme det som nettopp har skjedd i USA.

GLADE GUTTER: Rafael Marquez (til venstre) jubler sammen med keeper Alfredo Talavera og Hugo Ayala etter seieren over USA.<br>Foto: Joe Maiorana/USA TODAY Sports/ NTB Scanpix
GLADE GUTTER: Rafael Marquez (til venstre) jubler sammen med keeper Alfredo Talavera og Hugo Ayala etter seieren over USA.
Foto: Joe Maiorana/USA TODAY Sports/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først avgjorde han VM-kvalifiseringskampen mot USA, deretter sendte Mexico-kaptein Rafael Márquez en hilsen til alle papirløse mexicanere i landet.

– Kanskje de har det tøft nå, i en tid med så mye intoleranse. Kanskje kan denne seieren få dem til å glemme det som nettopp har skjedd i USA, sa Marquez etter at han hadde gitt Mexico en 2-1-seier i kampen som har fått mye oppmerksomhet etter at Donald Trump vant presidentvalget i USA.

Trump har tidligere uttalt at han vil reise en mur på grensen mellom de to landene.

Før kampen var det imidlertid forbrødring mellom spillerne. De amerikanske og mexicanske spillerne stilte opp på et felles lagbilde.

På fotballbanen viste Mexico seg sterkest. Marquez scoret vinnermålet i det 89. minutt og påførte samtidig USA deres første tap i en kvalifiseringskamp på hjemmebane på 15 år.

37-åringens scoring kom etter at Bobby Wood hadde utlignet til 1-1 for USA fire minutter etter hvilen. Miguel Layún sendte Mexico i ledelsen i første omgang.

– Jeg kan ikke klage på noe når det gjelder laget. De ga alt de hadde og holdt høyt tempo. Vi hadde nok sjanser, men vi klarte det ikke, sa USA-trener Jürgen Klinsmann etter kampen.

Runden var den første i siste steg av VM-kvalifiseringen i CONCACAF. USA møter Costa Rica neste tirsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!