GREIT VIDERE: En trøtt Jaysuma Saidy Ndure tok seg greit videre til semifinale på 200 meter da han vant sitt forsøksheat på tida 20,60.Foto: SCANPIX
GREIT VIDERE: En trøtt Jaysuma Saidy Ndure tok seg greit videre til semifinale på 200 meter da han vant sitt forsøksheat på tida 20,60.Foto: SCANPIXVis mer

Trøtt Jays enkelt til semifinale på 200 meter

- Nå skal jeg tilbake på hotellet og sove mer.

|||BARCELONA/OSLO (Dagbladet): Drøyt 14 timer etter den skuffende 100 meter-finalen, var en trøtt og sliten Jaysuma Saidy Ndure tilbake på det lyseblå tartandekket på OL-stadion i Barcelona for å løpe forsøksheat på favorittdistansen 200 meter.

I et overkommelig heat, men i en vanskelig bane - bane to - tok han seg enkelt videre til semifinale etter å ha vunnet heatet på tida 20,60. Marginen ned til toer David Alerte fra Frankrike, var på komfortable 10 hundredeler for Ndure, som ikke så ut til å anstrenge seg veldig på oppløpet.

- Jeg er fortsatt skuffet over gårsdagen, men nå møtte jeg bare opp og løp. Jeg prøvde å ikke tenke på gårsdagen i det hele tatt, sier Jays, etter å ha notert seg for den beste tida av samtlige i forsøkene, inkludert gullvinneren på 100 meter, Christophe Lemaitre.

Gårsdagens nedtur haddsatt sine spor hos den gambiskfødte sprinteren, som også hadde vanskelig for å få særlig med blund på øynene etter sjuendeplassen på 100 meter.

- Jeg var kjempetrøtt i dag tidlig. Hadde bare sovet i 3-4 timer da det ble banket på døra mi klokka 8 i morges. Da trodde jeg det var en drøm, sier Ndure.

Det får han anledning til å ta igjen i ettermiddag, i og med at han ikke skal i aksjon igjen før cirka klokka 20 i kveld når semifinalene går av stabelen.

- Nå skal jeg tilbake på hotellet og sove mer, det kan jeg love deg, sier han.