Trøtt og uinspirert Svindal dagen derpå

Svindal slet med å sove etter utfortriumfen.

Aksel Lund Svindal stilte på storslalåmtrening temmelig nøyaktig etter døgn etter VM-seieren i utfor, men det var en både trøtt og uinspirert mester som spente på seg skiene dagen derpå.

- Hadde jeg vært fem år eldre og hatt tilsvarende med erfaring hadde jeg vel ikke vært her, for denne treningsøkta ga meg lite, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter en drøy time på ski langt inni skogen en times kjøring fra Åre i retning Östersund.

Slet med å sove

Utformesteren innrømmet at det hadde blitt litt feiring etter den fantastiske utforseieren søndag. Vel tilbake på rommet fikk han også problemer med å sove.

- Det var mange tanker som surret rundt i hodet på meg. Derfor ble jeg liggende våken store deler av natten. Jeg har ikke hodet helt med meg nå heller, men jeg tror likevel ikke jeg kommer til å få problemer med å omstille meg til storslalåmrennet onsdag, mente Svindal.

- Jeg har ikke noe mer spennende svar på hva jeg skal gjøre for å være i slag til storslalåmrennet enn at det gjelder å slappe av og lade batteriene, sa Svindal.Han ble den aller første internasjonale utformesteren Norge har fått ved seieren sin i Åre søndag. Det var en imponerende seier, der han utklasset resten av verdenseliten, og særlig den glimrende kjøringen i midtpartiet imponerte de aller fleste.

Vil kjøre fort

- Jeg har fortsatt lyst til å kjøre fort og håper jeg får til det i onsdagens storslalåmrenn. Derfor mener jeg ikke at gullet jeg vant søndag kommer til å virke negativt inn på innsatsen i storslalåm, men jeg har nådd et mål og kan senke skuldrene litt i forhold til det, sa Svindal etter treningsøkten i Almåsa.

TOK DET ROLIG: Aksel Lund Svindal benyttet mandagen til lett storslalåmtrening, men var tydelig sliten etter utforgullet søndag. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
TOK DET ROLIG: Aksel Lund Svindal benyttet mandagen til lett storslalåmtrening, men var tydelig sliten etter utforgullet søndag. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

Han gjorde unna noen runder i treningsløypa i storslalåm sammen med sine norske lagkamerater, et par sveitsere og amerikaneren Bode Miller, men det var helt tydelig at Svindal hadde problemer med å konsentrere seg fullt ut om treningsoppgavene. I en av treningsrundene gikk han også «på trynet», uten at det gjorde så veldig mye fra eller til.

- Meningen med denne treningsøkten var å kjøre noen runder storslalåm, enkelt og greit, men det gikk ikke noe særlig, for jeg har altfor mye som surrer rundt i hodet mitt, sa Svindal.Han var litt for lite uthvilt. Derfor dro han raskt tilbake til leiligheten han bor i inne i Åre for å prøve å ta igjen litt av søvnen han ikke fikk natt til mandag. Det var nok mer fornuftig enn å slite i storslalåmbakken.

Vil ha norsk vintersnø

Aksel Lund Svindal vil helst ha god gammeldags norsk vintersnø som underlag i storslalåmrennet onsdag. Slike forhold hadde han i søndagens utfor, og han fikk vist at da er han bortimot uslåelig.

- Det er på snøforhold som de vi har her og i Nord-Amerika jeg er vokst opp med og vant til å trene på. Det er nok årsaken til at jeg kjører best på skandinaviske og amerikanske forhold.

- Nå har jeg hørt at de skal vanne storslalåmløypa her i Åre for å få den mer isete. Jeg håper det bare er et rykte, men dersom de legger opp til blåis i traseen, har jeg jo vist at jeg behersker slike forhold også, for det har vært mest isete løyper i verdenscuprennene i år, sa Svindal til NTB.

Han kjører onsdagens storslalåmrenn sammen med Bjarne Solbakken og Truls Ove Karlsen som også var med på mandagens trening i Almåsa ved 75 kilometer fra Åre.

(NTB)

Trøtt og uinspirert Svindal dagen derpå