Trøtte menn i sanddynene

Klokka 01.00 i natt satte en stuptrøtt Pål Anders Ullevålseter (37) seg på motorsykkelen i Marokko - klar for å den virkelig tøffe delen av årets Dakar-rally.

Foran ham ventet en seks timer lang transportetappe i retning Mauritania, der dagens spesialetappe kjøres.

-  Dette gruet han seg veldig til. Det er ikke spesielt moro å sette seg på sykkelen når man allerede er så trøtt og sliten, sier kona Solveig Ullevålseter til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Samtidig er ikke førerne ukjent med den nattlige transportetappen.

-  Dette gjør arrangørene hvert eneste år. De sørger for at deltakerne er skikkelig slitne før spesialetappen starter 07.00.

Klatrer videre

Tradisjon er det også at en rekke deltakere må bryte i forbindelse med «våkenatta». Enten som følge av at de ikke rekker starten, eller som følge av at utslitte og ukonsentrerte førere får et uhell.

-  Det er nå det begynner for alvor, sier Solveig Ullevålseter.

Hun kan samtidig konstatere at ektemannen er på full fart mot toppen i Dakar-rallyet. Gårsdagens etappe fra Ouarzazate til Tan Tan i Marokko var 37-åringens beste så langt. Ullevålseter suste inn til åttendeplass og avanserte dermed nye to plasser i sammendraget.

I øyeblikket er det norske håpet nummer ni i motorsykkelklassen, og avstandene fremover er på ingen måte avskrekkende.

Sekundstrid

Onsdagens etappe ble vunnet av franske Cyril Despres. Han var i mål nesten fire minutter foran regjerende verdensmester og Dakar-leder Marc Coma fra Spania. Pål Anders Ullevålseter tapte 11 minutter til nevnte Despres, men var ikke mer enn 12 sekunder fra femteplassen.

-  Han ble litt irritert da han fikk høre akkurat det, sier Solveig Ullevålseter .

De omtalte sekundene gikk trolig til spille da det norske håpet måtte stoppe for å feste setet.

 Gårsdagens etappe var den tredje og siste på marokkansk jord i årets rally. Idag beveger førerne seg inn i Mauritania. (ANB)

SLITSOMT: Norges Dakar-rally-håp Pål Anders Ullevålseter går nå inn i den tøffeste fasen av løpet - og gleder seg til enda større utfordringer.