Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trøyeløs målfeiring

I ellevill glede over endelig å score mot et tøft Portsmouth reiv Arjen Robben (24) av seg skjorta. Det skaffet ham et gult kort.

PORTSMOUTH (Dagbladet): Serieleder Chelsea kjempet for livet mot et offensivt Portsmouth på hjemmebane på Fratton Park i går ettermiddag. Og da kampens første mål endelig kom, 11 minutter før slutt, reagerte Chelseas nye superstjerne spontant: Han reiv av seg skjorta, tok en liten æresrunde og kastet seg over lagkameratene for å feire. Men han unngikk ikke dommerens øyne, og fortsatt uten skjorte måtte han ta i mot et gult kort. Det er nemlig ikke lov å rive av seg skjorta i Premier League.

-  Han scorer mål, det er det viktigste. Om han blir like glad og gjør det samme igjen, så skal jeg tilgi ham da også, sier Chelsea-manager José Mourinho med et smil.

Et døgns pause

Andre juledag sto Robben for innlegget som skaffet Chelsea det eneste målet og den viktige seieren mot Aston Villa. I går, 48 timer seinere, scoret han det avgjørende førstemålet mot et særdeles kampvillig Portsmouth på Fratton Park. Joe Cole sørget for 2- 0 i sluttminuttet.

Men i første omgang dominerte hjemmelaget, og på sidelinja sto en stresset Chelsea-manager José Mourinho.

-  Vi hadde overhodet ikke kontroll. Jeg bare ventet på pause. I pausen fortalte jeg spillerne mine at dette ikke var en kamp der det var viktig å vise sine kvaliteter på banen. Her måtte vi vinne. Først ute i andre omgang så vi hvordan vi kunne komme gjennom Portsmouths forsvar. De spilte en veldig god kamp, og er et godt lag med gode spillere, sier Mourinho.

Slitne spillere

Chelsea har et beintøft kjør hele romjula, og første januar møter de Liverpool på Anfield. Før kampen i går var Morinho svært bekymret for hvor slitne spillerne hans ville være etter andre juledag.

-  Denne kampen blir den vanskeligste. Vi har bare et døgn å trene og reise til Portsmouth på, sa Mourinho til Chelseas hjemmeside.

I går roste han spillerne sine for at de greide å holde tempoet oppe.

-  Ingen kunne se på dem at det bare var 48 timer siden forrige kamp. Tempoet var utrolig høyt, og Portsmouth presser voldsomt. De spiller aggressiv fotball - på en positiv måte, sier Mourinho.

-  Arsenal er heldig som har en dag ekstra, sier Mourinho.

Bra for selvtilliten

I dag møter Arsenal Newcastle på St. James\' Park, og Chelsea-manageren mener åtte poeng-ledelsen over rivalen på andre plass fort kan minke til fem etter dagens kamp.

-  Vi tar ingenting for gitt, men selvtilliten er bra etter to seire i jula, sier Chelsea-manageren.

Nok en gang ble hans nederlandske stjerne Arjen Robben nøkkelspilleren på lage. Gårsdagens mål ble hans sjuende siden han kom til Chelsea i juli, og i de siste kampene har han vært involvert i de fleste scoringene. Chelsea-eier Roman Abramovich bladde opp 152 millioner kroner for å hente det unge talentet til Chelsea, og Robben kan fort vise seg å være verdt alle pengene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media