Trude savnet kvinnetrener

Trude Dybendahl Hartz innrømmer at hun gjerne skulle hatt en kvinnelig trener å forholde seg til da hun var aktiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges tidligere skidronning, som ga seg etter Nagano-OL i 1998, hadde en dametrener i et halvt år det året hun var 13. Ellers har det bare vært menn som har trent Dybendahl Hartz gjennom hennes fantastiske langrennskarriere.

- Mens jeg var aktiv tenkte jeg ikke så mye på det at jeg bare hadde mannlige trenere. Men nå i ettertid ser jeg at ting kunne ha vært annerledes. Det var perioder jeg gjerne skulle hatt en kvinne å forholde meg til, sier Dybendahl Hartz til Dagbladet.

- Det har rett og slett med kommunikasjon å gjøre - å ta opp temaer som menn ikke er så flinke til å diskutere. Og akkurat der tror jeg Marit Breivik er suveren for håndballjentene, sier hun.

Betenkelig

Bente Skari (30) har i løpet av sin langrennskarriere aldri hatt en kvinnelig trener.

- Det er selvfølgelig betenkelig, men jeg føler likevel ikke at jeg har gått glipp av noe. Kvinnelige trenere har aldri vært noe savn for meg. Jeg har hatt mange gode trenere opp gjennom årene, og i perioder har det også vært kvinnelige ledere med i teamet. Det har vært svært positivt, sier Skari til Dagbladet.

Norges nåværende skidronning merker at det er forskjell på måten mannlige trenere henvender seg til kvinner i forhold til menn.

Mer omsorg

- Det har sin naturlige forklaring i at vi kvinner tenker og oppfører oss annerledes enn menn. Vi trenger mer omsorg og har andre behov enn gutta, sier Skari.

Både Skari og Dybendal Hartz mener oppskriften på å få flere kvinnelige trenere er å legge forholdene mer til rette slik at trenerrollen også kan passe for kvinner.

- Jeg tror norsk idrett har alt å vinne på å fylle trenervervene med flere kvinner. Men ikke for enhver pris. De må være dyktige og engasjerte nok. På toppnivå må utøverne ha de beste trenerne, sier Bente Skari.

MANNSDOMINERT: - Mens jeg var aktiv tenkte jeg ikke så mye på det at jeg bare hadde mannlige trenere. Men nå i ettertid ser jeg at ting kunne ha vært annerledes, sier Trude Dybendahl Hartz, her avbildet tidligere i år foran en sending i «Tabloid» på TV2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer