Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Truer bosmenn med benken

Branns Bosmann-spillere som Helstad, Karadas, Kvisvik og Hanstveit kan havne på benken om de blir i klubben uten å skrive nye kontrakter. Les siste nytt fra norsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Helstad, Karadas og Kvisvik har kontrakter som går ut neste sesong. Alle er aktuelle overgangskandidater, men kan like fort bli værende i Bergen. Da lover treneren at de havner på benken.

Brann-trener Teitur Thordarson sier han ikke nøler med å bruke svakere spillere i førsteelleveren framfor de som nekter å binde seg til klubben.

- Det er håpløst å bygge et lag rundt spillere som kan forsvinne hvert øyeblikk. Jeg vil benytte meg av typer som ønsker å spille for Brann og som det er mulig å bygge langsiktig rundt, sier islendingen til Bergens Tidende.

I år har Svante Samuelsson spilt fast på Branns midtbane til tross for at han ikke har villet forlenge kontrakten.

- Neste år har vi flere sentrale spillere som har kontrakter som utgår. Det vil være alt for risikabelt å satse på disse spillerne. I løpet av kort tid kan alle være borte, sier Thordarson.

Helstad for dyr

Thorstein Helstad er fortsatt sterkt ønsket av Austria Wien, men prislappen Brann har satt på ham, ca. 25 millioner kroner, er for høy for østerrikerne. - Vi vil ha Helstad, men han er veldig dyr. Jeg vet hva vi har råd til å betale, uten at jeg vil gå nærmere inn på det, sier Austria-trener Walter Hörmann til Bergens Tidende. Han tror det blir vanskelig å kjøpe Helstad på årets budsjett. - Men kanskje neste år, sier han. Brann har budsjettert med spillersalg på 24 millioner i år.

Storvik for dyr

Rosenborg-spiller Kenneth Storvik har fått beskjed om at Viking ikke har råd til å ansette ham som juniortrener likevel. - Bjarne Berntsen ringte og jeg må innrømme at jeg var overrasket. Det var jo Benny som ringte meg og spurte om jeg var interessert. Nå blir det Bergen i stedet. Jeg har trenertilbud fra Fyllingen. Hvis jeg kan kombinere jobben med studier, er det en mulighet, sier Storvik. Tilbudet om trenerjobben går i stedet til Leif Gunnar Smerud.

Lønnsstopp i RBK

Kostnadene skal ned i Rosenborg og direktør Nils Skutle sier det kan bety lønnsstopp i klubben. - Skal vi klare å nå økonomiske mål, er det viktig at spillerlønningene ikke økes ytterligere. Lønnskostnadene i klubben nærmer seg en smertegrense, sier Skutle til Adresseavisen. Selv om det ble seriegull nummer 10 på rad i år, har også RBK slitt økonomisk. Regnskapet ligger an til å bli gjort opp med minst fem millioner kroner i underskudd, muligens betydelig mer, skriver Adresseavisen.

Lønningene kveler Start

Det har kostet for Start å ta seg tilbake til Tippeligaen. Tall Fædrelandsvennen presenterer i dag viser at 90 prosent (13-14 mill.) av klubbens inntekter har gått med til å betale lønn til spillere og administrasjon. - Personalkostnadene er selvsagt altfor høye, og det er denne posten som kveler oss. Men vi kan ikke skylde på andre enn oss selv, sier Start-leder Nils Sverre Ingebrigtsen.

Bergdølmo tilbake til Lillestrøm

André Bergdølmo reiser hjem til Lillestrøm etter at proffkarrieren er over. Han har kjøpt seg tomt på 600 kvadratmeter, og byggetillatelsen er i orden, skriver Romerikes Blad. Men først vil han ha med seg det proffkarrieren kan by på. - Jeg har kontrakt med Ajax til sommeren 2002. Kommer det et nytt tilbud da, vil jeg vurdere det. Jeg er 33 år i 2004, og tror jeg kan spille lenger, sier Bergdølmo.

Tromsø jakter nye venner

En amerikansk collegespiller med det hyggelige navnet Rob Friend (20) kommer til Tromsø for å prøvespille. Men først skal han spille sluttspill i en collegeliga på vestkysten av USA, med ni mål på 17 kamper, skriver avisa Tromsø.

Kræmer får en sjanse til

Tromsø-veteranen Morten Kræmer kan være klar for en ny sesong. Han har en avtale med klubben om å avvente situasjonen etter sin siste operasjon. - De har sagt at vi skal avvente helt fram til januar for å se, og jeg både håper og tror at jeg skal bli helt bra, sier Kræmer til avisa Tromsø.

Hele Norges coronakart