Truer Espen og Lasse med sparken

Espen Bredesen (30) og Lasse Ottesen (23) vil fjerne trener Trond Jøran Pedersen neste sesong. Nå risikerer hoppveteranene å få sparken sjøl. - Ikke gitt de tas med på laget, sier Pedersen som i går lot seg overtale til å fortsette.

I går formiddag var hoppsjef Trond Jøran Pedersen fast bestemt på å gi beskjed om at han ville slutte i jobben 30. april. Han var til og med innstilt på å trekke seg med umiddelbar virkning - helt fram til gårsdagens kveldsmøte med hoppkomiteen. # Helgas mistillitsytringer fra Espen Bredesen og Lasse Ottesen i Vikersund har gjort ham forbannet. Men etter over to timers samtaler med hoppledelsen i skiforbundets lokaler hadde TJP snudd på flekken.

- I formiddag var jeg innstilt på å gå. Nå er jeg innstilt på å fortsette, sier Pedersen.

- Trond Jøran har hundre prosent tillit, fastslår Odd Hammernes, leder for hoppkomiteen.

Tilliten gjelder foreløpig ut sesongen. Da skal han vurderes opp mot flere andre kandidater, blant andre NRK-sportens hoppekspert Jan Erik Aalbu. Men trolig styrket Pedersen sitt eget kandidatur i løpet av gårsdagen.

- På hell

Om Trond Jøran får en ny periode, kan det bety slutten for Espen Bredesen og Lasse Ottesen.

- Det er ikke løperne som velger hvem som er på landslaget. For meg er det ingen forutsetning at de er med, sier Trond Jøran Pedersen.

Akkurat som fra hoppkomiteen krever Trond Jøran full tillit fra løperne også. Bredesen og Ottesen har skuffet ham de siste dagene.

- Ekkelt at de ikke har lært mer av de åra vi har jobbet sammen, sier Pedersen.

- He-he-he. Det har jeg veldig lyst til å kommentere. Men jeg velger å la være. Det gjør det bare verre, sier Lasse Ottesen fra hotellet i Finland, der hopperne i går forberedte seg til dagens v-cuprenn (K120) i Kuopio.

- De er utøvere på hell. Ikke dem man skal høre mest på, sier Pedersen.

Sjefen legger opp til de avgjørende samtalene med hopperne under neste helgs v-cuphelg i Falun.

- Men vi står på vårt, sier Ottesen til Dagbladet.

For Trond Jøran Pedersen blir det viktige møter i Falun. I et brev fra Trønderhopp har også Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy og Henning Stensrud satt navnet sitt under ønsket om ny sjef.

Viktig maktkamp

Det blir opp til Trond Jøran å vurdere om disse tre er like ubøyelige som Lasse Ottesen og Espen Bredesen. I så fall blir det tungt for ham å beholde gårsdagens optimisme.

Fem landslagshoppere er langt verre å erstatte enn to. Pedersen har imidlertid framholdt talentblomstringen som det viktigste argumentet for at Norge kan komme tilbake i verdenstoppen.

Han kan være villig til å begynne fra bunnen. Det blir opp til hoppkomiteen å vise mot av samme klasse

  • Hvem bør overta hvis Trond Jøran taper maktkampen? Han sjøl har forslaget klart - en av vinterens fem landslagstrenere:

- Kjetil Strandbråten. Han er kunnskapsrik og en bra mann, sier Trond Jøran Pedersen. # FORTSETTER: Han fikk full tillit fra hopp-komiteen på gårsdagens møte. Landslagssjef Trond Jøran Pedersen fortsetter i jobben - i hvert fall ut sesongen. # Foto: BJØRN LANGSEM

Trond Jøran Pedersen