Truer festløver med sparken

Ferguson bryter tausheten om Uniteds julefest.

(Dagbladet.no): Manchester United-spillerne fikk festforbud av Sir Alex Ferguson etter julefesten som brakte klubben i vanry.

Utad har United-manageren fram til nå nektet å kommentere spillernes famøse kveld på Great John Street Hotel, men nå bryter endelig skotten tausheten.

Ferguson legger ikke skjul på at han vil være nådeløs med spillere som går over streken igjen - og at han ikke vil nøle med å gi synderne samme behandling som David Beckham, Jaap Stam og Roy Keane.

- Fotballen har forandret seg, men du kan ikke miste kontrollen. Vi gjør endringer her i Manchester United når vi ser at noen blander seg bort i den kontrollen. Når vi ser at nettopp det skjer, er det på tide at de drar. Denne klubben er basert på fellesskap. Når noen beveger seg i feil retning, er du nødt til å ta grep, sier Ferguson ifølge BBC.

Vil bli lagt merke til

Han innser at han er maktesløs mot enkelte spilleres utsvevende livsstil. Uten å nevne navn går Ferguson likevel til angrep på det han oppfatter som selvsentrerte fotballspillere med for stor appetitt på kjendislivet.

- De scorer et mål, og rydder spillere av veien så de kan få personlig tilfredsstillelse og motta fansens hyllest. Dagens moderne fotballspiller trenger å bli lagt merke til med øreringene og tatoveringene sine, sier Sir Alex.

Og lengter tilbake til tiden da de største stjernene ikke søkte rampelyset, og lot være å gjøre noe nummer ut av seg de gangene de var ute i offentligheten.

ADVARER: Kontroll er viktig for Sir Alex Ferguson, og spillere som blander seg bort i den kontrollen har ingen framtid i Manchester United. Foto: AP
ADVARER: Kontroll er viktig for Sir Alex Ferguson, og spillere som blander seg bort i den kontrollen har ingen framtid i Manchester United. Foto: AP Vis mer

- De går ikke til små, intime restauranter, de går til store og flotte steder hvor du blir sett og lagt merke til. Det er vanskelig å kontrollere, sier Ferguson.

Truer festløver med sparken
<B>BRYTER TAUSHETEN:</B> Internt har Sir Alex Ferguson vært illsint etter spillernes skandalefest på Great John Street Hotel, men utad har han holdt kjeft. Helt til nå.