Truer forbundet hvis det blir OL-nekt

Anita Valen de Vries legger opp.

Anita Valen de Vries legger opp etter sesongen. Det sa hun etter å ha vunnet sitt 12. NM-gull i Bergen lørdag. Samtidig krangler hun med forbundet.

Hun tok sitt andre NM-gull på tre dager lørdag. Hun mener det er garanti god nok for at hun bør være med til OL i Beijing. Sportssjefen i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, mener noe annet.

- Jeg har bestemt meg for å legge opp etter at denne sesongen er ferdig, sa Valen de Vries til aftenposten.no lørdag.

Hun grep også mikrofonen etter lørdagens triumf i Bergen og takket for seg.

- Dette var mitt siste norske mesterskap. Nå vil jeg takke for meg og håpe på fortsatt utvikling i norsk kvinnesykling, sa hun ifølge ba.no.

Hun håper fortsatt å få delta i OL, men nå ser det ut til å kunne bli vanskeligere enn hun hadde trodd, for hun er fortsatt ikke tatt ut av forbundet.

- Hvis jeg ikke blir tatt ut kommer jeg til å si en del ting til pressen som jeg ikke har sagt ennå. Da ligger det andre ting enn resultatene mine bak, sa Valen de Vries til aftenposten.no.

- Jeg snakket med Steffen Kjærgaard etter løpet her i Bergen, og han sa jeg skulle få svar om en OL-plass mandag, sa Valen de Vries.

LEGGER OPP: Anita Valen de Vries har vært frontfigur for norsk kvinnesykkelsport i lang tid. Nå går det mot slutten, og ikke med hyggelig avskjed. Arkivfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
LEGGER OPP: Anita Valen de Vries har vært frontfigur for norsk kvinnesykkelsport i lang tid. Nå går det mot slutten, og ikke med hyggelig avskjed. Arkivfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Kjærgaard sier at han skal diskutere Anita Valen de Vries med Olympiatoppen mandag. Foreløpig mener han hun ikke har vist resultater denne sesongen som kvalifisere henne for OL-deltakelse.

(NTB)

Truer forbundet hvis det blir OL-nekt