Erling Braut Haaland

- Truer ligaens rykte

Michael Owen tror Erling Braut Haaland (22) kommer til å slå alle scoringsrekorder og City-skribent mener motspillerne er livredde hver gang nordmannen nærmer seg ballen.

HERJER: Erling Braut Haaland har fått en drømmestart på City-karrieren. Foto. AP/NTB
HERJER: Erling Braut Haaland har fått en drømmestart på City-karrieren. Foto. AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Nottingham Forest 6-0 (3-0)

Erling Braut Haaland imponerer alle og fortsetter å herje for sin nye klubb Manchester City. Onsdag scoret Haaland sitt andre hat trick på under ei uke da nyopprykkede Nottingham Forest fikk unngjelde på Etihad.

Haaland har vært så god i hans første kamper i Premier League at City-skribent i lokalavisa Manchester Evening News, Simon Bajkowski, tror nordmannen «truer ligaens rykte».

- Premier League kan bare nervøst se på at denne unge spilleren lager hakkemat av deres rykte som den beste og mest konkurransedyktige ligaen i verden, skriver Bajkowski i sin kommentar etter kampen.

TRE MÅL: Haaland forteller fansen akkurat hvor mange mål han scoret. Foto: Reuters/NTB
TRE MÅL: Haaland forteller fansen akkurat hvor mange mål han scoret. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Han mener at Haalands inntog i City til og med har løftet stemningen på Citys hjemmebane Etihad fra fjorårssesongen. En sesong Manchester City ble ligamestere og vant 15 av 19 hjemmekamper.

Bajkowski skriver at selv om dette var en kamp mot et nyopprykka lag midt i uka, så var det fort den beste stemninga så langt denne sesongen.

- Man kan ikke nekte for hvor spente alle tilskuerne på de fire tribunene blir hver gang han nærmer seg ballen. Fansen blir like glade som motspillerne blir livredde, skriver Bajkowski.

HERJER: Erling Braut Haaland briljerte mot Nottingham Forest og scoret hat trick i første omgang 31. august. Vis mer

- Robotnivå

Og det er kanskje ikke så rart. For Haaland har vært svært effektiv og når nordmannen er i nærheten av ballen, så blir det ofte farlig.

Onsdag kveld brukte han sin første touch i kampen på å sende City i ledelsen. I den andre serierunden mot Bournemouth gikk Haaland målløs av banen med bare åtte ballberøringer. En av dem var imidlertid en målgivende pasning til Ilkay Gündogan.

Og for å score sine første ni mål i Premier League trengte Haaland bare 101 ballberøringer, ifølge ESPN.

- Det er robotnivå på den effektiviteten, skriver den anerkjente britiske fotballjournalisten Duncan Alexander på Twitter.

Sender advarsel

Og med slike tall står Premier League-rekordene i fare.

En av dem som virkelig lar seg imponere av Haaland er Liverpools spisslegende Michael Owen. Han vet en ting eller to om å score mål, og sender rett og slett en mål-advarsel til resten av ligaen.

- Jeg gjentar. Denne gutten kommer til å slå nærmest alle mulig scoringsrekorder som finnes. Han er for stor og for rask, klinisk foran mål og spiller for et lag som kommer til dusinvis av sjanser. Alt han må gjøre er å holde seg skadefri, skriver Owen på Twitter.

KLAR TALE: Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen. Foto. Reuters/NTB
KLAR TALE: Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen. Foto. Reuters/NTB Vis mer

Den tidligere stjernespissen er overhodet ikke alene om å tro at Haaland kommer til slå selv de mest utrolige rekordene. Gary Lineker tror City-spissen vil ta Alan Shearers rekord på 260 mål om han fortsetter i dette tempoet.

Det samme hintet TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om onsdag kveld.

- Hva skal man si? Helt enorm! Stø kurs mot Premier League-rekord i antall mål. Nesten alle involveringer er mål eller målgivende, skrev Alsaker til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer