Truer med å bruke pikelaget

TV 2-avtalen i håndball for kvinner kan ende i skandaletilstander i en våre viktigste TV-idretter. Seriefavoritten Larvik overveier å sende sitt piker-19-lag til bortekampen mot Kjersti Grini og Tertnes hvis ikke avtalen blir endret.

Den kampen som går 6. oktober står på TV 2s sendeplan.

- Det vil ødelegge verdien av kampen, sportslig og for TV 2.

- Men det kan bli den ytterste konsekvensen av en situasjon som TV2 har skapt med sin avtale med Bækkelaget, Byåsen og Tertnes, sier daglig leder i Larvik HK Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

11 millioner

Han forteller at i fjorårets sesong har 11 millioner TV-seere sett Larviks kamper på hjemmebanen, Bergslihallen. Dette tallet har klubben brukt som grunnlag i forhandlingene med sponsorene.

- Å bli vist på bortebane er en svært dårlig erstatning. Det er knapt noen erstatning i det hele tatt, fastslår han.

Uten premiere

I Nordstrand, med attraksjonen Susann Goksør Bjerkrheim, godtar man heller ikke dette.

- Jeg tror at TV 2 bryter den avtalen de har med Håndballforbundet, sier Steen Chr. Hanssen, styremedlem i Nordstrand 2000.

Han er forundret over at TV 2 ikke sender den attraktive seriepremieren mellom

Nordstrand og Bækkelaget 23. september.

NIFs lover

Serieforeningen sendte et brev til Håndballforbundet på vegne av de ni klubbene som ikke er med i TV 2-avtalen. Håndballforbundets president Karl Arne Johannessen har på sin side krevd en forklaring fra TV 2.

- Den fikk de i dag, sier nyhetssjefen i TV 2, Bjarne Berg.

I går ettermiddag studerte håndballpresidenten Idrettsforbundets lover om forholdet mellom idretten og radio/TV. Der står det blant annet:

«Sendeavtaler med riksdekkende radio/TV-medier forhandles fra særforbundenes sentrale ledd, og kan bare inngås etter godkjennelse fra særforbundets styre.»

Fortsettelsen følger...