Fotball-EM

Truer med å flytte EM-finalen

UEFA truer med å flytte EM-finalen bort fra Wembley. Statsminister Boris Johnson bekrefter diskusjoner.

EM-morgen #8: Et innholdsrikt og rykende ferskt EM-morgen med Håvard Lilleheie er klart, vel bekomme. Video: Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

UEFA truer med å flytte EM-finalen fra Wembley til Puskas Arena i Budapest. Det melder The Times.

De skriver at UEFA misliker at innreisereglene til England kan føre til at 2500 VIP-tilskuere må i karantene ved ankomst til landet.

Derfor skal UEFA nå true med å flytte finalen til Ungarn hvor innreisereglene ikke er de samme.

The Times skriver at politikerne i England nå vurderer om de skal lette på kravene. De frykter likevel at det kan føre til økt smitte.

Fredag har statsminister Boris Johnson uttalt seg om situasjonen. Han bekreftet at det har vært diskusjoner med UEFA. Han understreker samtidig hva som er det viktigste.

- Vi vil gjøre det vi må gjøre for å holde landet trygt fra covid-19, det vil åpenbart være vår prioritet, sier han ifølge Sky News.

EM-finalen skal i utgangspunktet spilles på Wembley 11. juli.

FULLSATT: Over 60 000 tilskuere har møtt opp på Puskás Aréna i Ungarn for å se Ungarn mot Portugal i EM. Video: Fankurve - Ultras / youtube / NTB Vis mer

Over 60 000 mennesker hadde funnet veien inn portene på Puskás Aréna i Budapest.

Så mange tilskuere er det lenge siden man har sett på en fotballkamp.

- Uvirkelig å se en fullsatt stadion igjen. Det blir en fantastisk stemning på Ungarn - Portugal, skrev fotballjournalisten Matteo Bonetti på Twitter.

- Det er skammelig at vi ikke får noen EM-kamper i Budapest etter runde to. Fullsatt stadion skaper en stor forskjell, skrev engelske Mark Ogden på Twitter.

- Fotball er bare 22 idioter som løper etter en ball, men jævla mye gøyere når 60000 står å ser på, skrev Tete Lidbom på Twitter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer